Заокеанські лікарі провели 35 операцій українським воїнам: пересадку лицьового нерву провели вперше в Україні

В Івано-Франківську медикам вдалося провести унікальну операцію – пересадити лицьовий нерв одному з бійців. Подібна трансплантація відбулася вперше в Україні.

Операція проводилася завдяки спільним зусиллям українських хірургів і представників міжнародної місії Face the future. Похвалилася подібним досягненням Світлана Онищук, яка обіймає крісло голови Івано-Франківської ОВА.

Унікальну пересадку лицьового нерва зробили вперше в Україні

Світлана Василівна також показала уповноваженому Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Центр реабілітації, що діє при обласній клінічній лікарні. Тут уже встигли повернути собі фізичні сили після поранень зо три сотні наших захисників.

Це не перша робота заокеанських хірургів на теренах Прикарпаття. Вони вже вдруге навідалися в Україну, аби надати посильну допомогу людям, що постраждали від війни. Місія “Обличчям до майбутнього” укупі з ГО Razom for Ukraine перебували на Франківщині майже тиждень. Завдяки американським й канадським хірургам спільно з нашими колегами вдалося провести 35 складних операцій постраждалим українцям. Сім із них отримали бельгійські імпланти специфічного призначення, кожен із яких вартує 5-10 тис. доларів. Працювали в операційній восьмеро хірургів, яким асистували чотири медсестри.

Світлана Онищук похвалилася унікальною операцією

Президент місії Пітер Адамс зауважив, що його підопічні вже провели пів сотні місій по різних країнах світу. Операції хірурги проводили, зокрема, в Афганістані, Іраку, Ірані. Але ніде не стикалися з настільки важкими травмами, як в Україні.

Пластичних втручань зазнали не лише військові, але й цивільні, що постраждали від вибухів. Пластичні хірурги прослідкували, щоб вживлені імпланти прижилися. Для багатьох із жертв російської агресії це були не перші втручання. Українські медики могли спостерігати за ходом операцій у прямій трансляції, а всі питання ставили в рамках проведеного симпозіуму.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?