Чотири способи знезараження води: як зробити звичайну рідину цілющою і корисною для здоров’я

Вода має бути чистою, адже від цього залежить здоров'я людей, які її вживають. Тому слід знати, яким чином можна знезаразити цілющу рідину. Запропоновані способи прості, їх легко застосувати в домашніх умовах.

Кип’ятіння

Кращого засобу отримати знезаражену воду не знайдеш. Але щоб результат виявився насправді дієвим, доведеться тримати рідину на вогні не менш як 10 хвилин. Після цього дайте їй настоятися й обережно злийте, щоб увесь осад залишився на дні. Довге кип’ятіння допоможе позбутися патогенів усіх сортів.

Кип’ячену воду слід додатково пропустити крізь фільтр

Буде не зайвим кип’ячену воду пропустити ще й через побутовий фільтр. Тепер можна залити в тару, закрити наглухо й зберігати якийсь час.

Активоване вугілля

Тим, хто не бажає парувати на кухні, радимо скористатися іншим способом. Особливо це буде помічним, якщо водичка має сторонні неприємні запахи, якісь домішки чи шкідливі речовини. На кожен літр вологи додавайте по 5 пігулок чорного активованого вугілля. Можете його попередньо розім’яти в порошок. Зробіть згорток із марлі, всередину якого насипте вугілля, й опустіть у місткість із водою. Залиште на 8 годин для повного знезараження.

Таблетки з активним хлором

Очистити воду можна за допомогою активного хлору

Застосування подібного препарату дозволить надати рідині антибактеріальні властивості на довгий термін зберігання. Розчиніть пігулки у воді й залиште на годину, щоб від них не залишилося й сліду. Тепер можете вживати оновлену водичку. Кількість ліків додавайте строго за інструкцією, щоб не перевищити допустиму норму.

Йод

Застосовувати цей антисептик дуже часто небажано. Робіть це тільки, якщо не маєте під рукою чистої води. На 1 літр рідини буде достатньо 3-4 крапель йоду, зготовленого на спиртовому розчині. Знезаражену таким чином воду обов’язково додатково пропустіть крізь фільтр. Після чого витримайте хоче б годину і лише тоді вживайте. Не лякайтеся – йодована вода буде мати специфічний присмак.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.