Чоловік і жінка – пришельці з інших світів: чи зуміють вони колись порозумітися

Чоловік і жінка ніколи не знайдуть спільної мови, оскільки від природи є дуже різними. Відмінності між ними можна не лише візуально визначити, але й в середині організмів відбуваються процеси по-різному.

Вчені з Північної Кароліни зробили заміри в 45 трупів і дійшли висновку, що жінки мають довшу тонку кишку, аніж представники сильної статі. І ця різниця доволі суттєва – цілих 30 см. Гендерні відмінності у тонкій кишці жінок і чоловіків разючі – відповідно 435 см і 404 см.

Уважно оглянувши інші органи, патологоанатоми-дослідники виявили різницю між апендиксами у межах 1,4-12,7 см, а також у розмірах сліпої кишки: 6,5-25,8 см. До того ж з’ясувалося, що печінка в їхніх організмах перебуває у прямій залежності з товстою кишкою й довжиною апендикса.

Чоловік і жінка кардинально відрізняються один від одного

Науковці дійшли висновку, що подібні розбіжності зумовлені різними потребами чоловічого й жіночого організмів. Жінкам для нормального функціонування репродуктивної системи потрібно вживати більше жирів. Тонка кишка у них довша, бо засвоює більшу кількість поживних речовин.

Чоловіки ж володіють більшими товстою і сліпою кишкою, а також печінкою. Виходить, що жири чоловічий кишківник засвоює гірше, натомість присутня залежність від мікробної ферментації. Саме тому товста і сліпа кишка у наших мачо набагато довша. Дослідження ще не завершені, тож найближчим часом можемо дізнатися ще багато дечого цікавого у гендерних питаннях.

Чи зможуть вони коли-небудь порозумітися?

Більш ранні досліди довели, що й мозок у чоловіків і жінок працює по-різному. У чоловіків добре налагоджені зв’язки в кожній півкулі та між передньою і задньою частинами мозку.

Між тим жінки зазвичай мають гарне з’єднання між півкулями. Це і призводить до того, що представниці слабкої статі поступаються сильній у координації та просторовій свідомості. Натомість володіють кращою пам’яттю та інтуїцією.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.