Тиск можна контролювати самотужки: п’ять компонентів допоможуть знизити показники на 20 мм рт.ст.

З підвищеним тиском не жартують. Якщо не контролювати його показники і вчасно не вживати заходів по нормалізації стану, ситуація може дійти навіть до інсульту. У деяких випадках можна обійтися без пігулок.

Фізичні вправи

Регулярні фізичні навантаження сприяють зниженню артеріального тиску. Щоб досягнути бажаного ефекту, доведеться займатися швидкою ходьбою. Робити це треба не менше 5 разів на тиждень. Заняття має тривати пів години або трішки більше.

Таким чином удасться добитися зниження верхнього показника шкали на 3-5 мм рт.ст., а нижнього – на 2-3 мм рт.ст. А от від підйому ваги гіпертонікам краще утриматися, оскільки подібні вправи навпаки здатні нагнати тиск.

Обмеження солі

Вживання солі має бути мінімальним

Людям, схильним до підвищення тиску, треба контролювати кількість солі в раціоні. Якщо вживати не більше 0,5 ч.лож. натрію на день, отримаєте зниження тиску: верхнього на 4-6 мм рт.ст., нижнього – на 2-3 мм рт.ст. Особливо це стосується людей у поважному віці.

Калій і магній

Їжа має бути збагаченою калієм і магнієм. Задля цього слід з’їдати до пів кілограма фруктів укупі з овочами щодня. Щоб забезпечити організм калієм, треба регулярно вживати молочку. Рибний день має бути не лише в четвер, а цілих три рази на тиждень.

Фрукти, овочі й молочні продукти наситять організм калієм і магнієм

А от від продуктів, що мають великий вміст жирів, треба нещадно позбавлятися. Якщо виконувати всі ці рекомендації та додатково вживати не більше 60 г цукру на добу, удасться знизити тиск на 3-4 мм рт. ст.

Підбиваємо підсумки

Якщо уважно стежити за власною поведінкою і виконувати всі настанови, то зможете знизити тиск на 13-20 мм рт. ст. стосовно верхнього тиску, а нижній при цьому зменшиться на 8-13 мм рт. ст.

Залучаючи вищеописані методи зниження тиску, про пігулки від тиску бажано не забувати і вживати медикаменти, як прописав сімейний лікар. Призначення слід обов’язково виконувати й не відмовлятися від пігулок ні в якому разі.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?