Рання вечеря – запорука подовження молодості: пізні або нічні перекуси шкодять організму

Зазвичай люди снідають, коли прокидаються, обідають, коли на роботі виділено час на обідню перерву. А от з вечерею можливі варіанти. Хтось це робить відразу по приході додому. Інші відкладають на більш пізню годину. А як треба робити правильно?

Зазвичай люди снідають, коли прокидаються, обідають, коли на роботі виділено час на обідню перерву. А от з вечерею можливі варіанти. Хтось це робить відразу по приході додому. Інші відкладають на більш пізню годину. А як треба робити правильно?

Виявляється, пізня вечеря може негативно впливати на організм, прискорюючи його старіння. Тож вибір правильного часу вечері дуже важливий. Якщо зловживатимете, отримаєте в підсумку зайві кілограми, ще й цілий букет хвороб.

Ідеальний час для вечері – 17-та година. У крайньому разі 18-та чи 19-та, але не пізніше

Бажано розподіляти денний раціон так, щоб сніданок й обід були більш калорійними, а вечеря – легкою. При цьому важливо, щоб за стіл людина сідала о 18-ій чи 19-ій годині – не пізніше.

Спеціалісти з хрономедицини твердять, циркадні гени, що містяться в клітинах, працюють по-різному в залежності від часу доби. Після заходу сонця їх робота уповільнюється. Шлункова залоза починає повільніше виробляти інсулін, порівняно з ранковими годинами. Травлення, кишківник й решта органів перебудовуються на нічний відпочинок і погано пораються зі своїми функціями.

На вечерю віддайте перевагу легким стравам

От і виходить, що під дією денного світла організм переварює отриману їжу краще, аніж пізно ввечері чи вночі. Тому в кого є можливість вечеряти о 17-ій годині – це буде просто ідеально.

Усвідомивши користь ранньої вечері, буде легше перебудувати роботу організму і не знадобиться так багато вуглеводів, борошняних й солодких виробів, щоб набути відчуття ситості.

Попервах, можливо, встигнете зголодніти до того, як зберетеся лягати спати. Можна випити склянку кефіру чи з’їсти овочевий салат. Але кишківнику слід залишати час для відновлення. Це відбувається виключно, коли він порожній і не переробляє пізню вечерю.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.