Київський Охматдит поставив рекорд: у лікарні було проведено відразу 3 операції з трансплантації в один день

Відразу троє маленьких пацієнтів Охматдиту в столиці отримали шанс на друге життя. Дітлахам пересадили кістковий мозок від неродинних донорів.

Відразу троє маленьких пацієнтів Охматдиту в столиці отримали шанс на друге життя. Дітлахам пересадили кістковий мозок від неродинних донорів.

Трансплантація кісткового мозку дає можливість безнадійно хворим пацієнтам повернутися до повноцінного життя. Всі три операції, проведені дітям, стали можливими завдяки іноземним донорам.

Щасливий пацієнт, що пережив трансплатнацію

4-річній Ангеліні дісталися стволові клітини під поляка. 14-річному Ігорю та 9-річному Артему дали шанс на одужання двоє німців.

Як стати донором

В Україні також існує реєстр донорів кісткового мозку. Нині у списках перебуває 9 тисяч кандидатів, яких вдалося зібрати за останні 5 років. Але цього катастрофічно замало, щоб підібрати потрібні для хворого параметри.

Був випадок, коли молодик врятував життя 18-річному Олегу, мешканцю Павлограда. Операцію з пересадки кісткового мозку від неродинного донора провели у 2020 році. Родичі хворих, звісно, готові ставати донорами, але тільки у чверті випадків вони годяться на цю роль. Тож постає необхідність розширення бази небайдужих громадян, готових поділитися стволовими клітинами.

Завдяки нерідному донору дівчинка має жити

Всього у світі 40 мільйонів людей зголосилися за необхідності поділитися власними клітинами. Процедура абсолютно безпечна для донора.

Для участі в програмі українцям слід зареєструватися на Ubmdr.org або в одному з двох донорських центрів, що функціонують у Києві. Кандидату віком у межах 18-35 років буде надіслано тест-набір. А за необхідності він передасть свій біоматеріал пацієнту, який потребує трансплантації.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?