Два дієвих способи позбавлення від мозолів на долонях чи підошвах на вибір: медичний і народний

Зазвичай мозолі виникають на долонях через надмірні фізичні навантаження чи на підошвах ніг, коли натирає взуття. Ці неприємні утворення можуть бути мокрими або сухими та чимало псують життя.

Зазвичай мозолі виникають на долонях через надмірні фізичні навантаження чи на підошвах ніг, коли натирає взуття. Ці неприємні утворення можуть бути мокрими або сухими та чимало псують життя.

У першому випадку ранку обробляють перекисом водню. Можна також застосувати розчин фурациліну. Ушкоджену ділянку шкіри прикривають антисептичним пластиром. Бажано не тривожити це місце, а перебуваючи вдома, знімати пластир, щоб мозоль потроху підсихав.

Мозолі можуть виникати на руках

Набагато частіше люди страждають від сухих мозолів. У цьому разі слід користуватися спеціальними мазями або ж застосувати народні засоби.

Мазь

В аптеках є широкий асортимент мазей та кремів, що допомагають усунути мозолі. Перед їх застосуванням місце мозоля розпарюють. Далі накладають на нього пластир, попередньо прорізавши отвір за розмірами мозолі.

Від мозолі можна позбутися завдяки спеціальній мазі

Шкіра довкола прикривається пластиром, а ушкоджена ділянка залишається видимою. Її й змащують лікарським засобом. І вже зверху покривають ще одним шаром пластиру, уже щільного. Знімається він за 8 годин. Рештки мазі треба змити підігрітою водою. Тепер слід потерти мозоль пемзою чи педикюрною щіткою.

Розпарювання

Якщо є купа часу, можна обійтися без медпрепаратів. У домашніх умовах можна розпарити ноги чи руки у 2 л гарячої води з додаванням 10 г господарчого мила і 5 г харчової соди.

Щоб розм’якшити мозоль, доведеться паритися не менше пів години, постійно доливаючи воду, щоб весь час була гарячою. Коли мозоль розм’якшиться, його прибирають пемзою. Терти теж доведеться довгенько. Після процедури уражене місце змащують кремом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?