Вишеньки-черешеньки: що з них корисніше вживати і кому взагалі не можна ласувати смачними ягодами

Сезон фруктів у самому розпалі. Багатьох людей цікавить, що краще придбати – вишні чи черешні. Про різницю в смаках можна дебатувати до нескінченності, але хочеться знати, які з цих двох ягід корисніші?

Сезон фруктів у самому розпалі. Багатьох людей цікавить, що краще придбати – вишні чи черешні. Про різницю в смаках можна дебатувати до нескінченності, але хочеться знати, які з цих двох ягід корисніші?

Напевно, не знайдеться такої людини, яка б не хотіла поласувати соковитими солодкими плодами жовтого чи червоного кольору. Обидві ягоди є низькокалорійними, тому їсти їх можуть навіть ті, хто слідкує за зайвими сантиметрами на талії.

Черешні більш солодкі, аніж вишні

Черешня, звісно, може видатися смачнішою на смак. Зате вишня має вдвічі менше цукру, ще й вітамінів й мінералів у її складі значно більше, ніж у напарниці. Хоча калорійність у плодів практично однакова – перебуває у межах 50-62 ккал.

Показник глікемічного індексу в обох фруктів теж варіюється не набагато. У вишні це 22, а черешні – 25. Вживши лише 100 г будь-якої ягоди, людина отримає 5-8% денної норми макро- та мікроелементів укупі з рослинними волокнами, пектинами, клітковиною.

Вишні більш корисні, аніж черешні

Особливо корисна черешня людям, яким бракує заліза, а ще вживання ягоди й нанесення масок на обличчя допоможе здолати дерматологічні проблеми – вугрі, прищі тощо.

От тільки глюкоза і фруктоза накладає певні обмеження для людей, що страждають на діабет та зайву вагу. Особливо захоплюватися не треба, а 100 г вишень чи черешень не завадять. Також їсти ягоди в невеликій кількості мають ті, хто страждає на надмірне газоутворення та діарею.

Повністю відмовитися від ягід мають люди з гастритом і виразкою шлунка, що мають підвищену кислотність, а також при алергії на ці фрукти. Решті можна з’їдати щодня до 300 г корисних плодів. Бажано після цього сполоснути рот, щоб не пошкодити зубну емаль.

Нові статті

Схожі статті

Відберуть у пенсіонерів: уряд в 2025 році забере невикористані кошти з банківських рахунків переселенців

Вже наступного року український уряд запланував забрати невикористані грошові кошти з банківських рахунків пенсіонерів, що мають статус ВПО. За яких умов це буде відбуватись?

Кава з фіолетової кульбаби: чому напій з цикорію слід пити кожного дня і в чому його користь насправді

Напої без кофеїну протягом останніх років набирають все більшої популярності – особливо серед тих, хто дотримується здорового способу життя. Одним з них, зокрема, є кава з цикорію. В чому її користь?

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою” – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті негаразди і їхнє подолання є не тільки важливим для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.