Батьки дозволили посмертну трансплантацію органів 4-річного сина: дітям пересадили печінку, нирки й серце

Українці здатні творити дива не лише на полі бою, але й в операційних. Допоки дорослі чоловіки захищають спокій дітей на фронті, видатні хірурги рятують маленьких пацієнтів, даючи їм другий шанс на життя.

Українці здатні творити дива не лише на полі бою, але й в операційних. Допоки дорослі чоловіки захищають спокій дітей на фронті, видатні хірурги рятують маленьких пацієнтів, даючи їм другий шанс на життя.

Волинянину пересадили серце

Нині Максиму 15 років. Він просто красень. А ще 2 роки тому перебував на межі життя і смерті. І якби не Борис Тодуров з Інституту серця, можливо б, сьогодні не тис руку лікарю-рятівнику. Зліва від людини в білому халаті Дмитро з Івано-Франківщини, який пережив трансплантацію всього пів року тому, але вже дивує медиків швидким одужанням.

Максим (справа) за 2 роки після трансплантації серця почувається добре

Волинянину Максиму було всього 13 років, коли йому пересадили серце. Подібну операцію Борис Тодуров робив уперше. Трансплантація пройшла успішно. Втручання довелося робити через раптовий інсульт, який стався з підлітком.

За іронією долі хлопчику вживили серце 56-річного чоловіка, який помер від інсульту. Максим останнім часом хворів, і його головний орган значно розширився, тому серце дорослої людини ввійшло практично ідеально.

Один малюк врятував трьох дітей

Сім місяців чекав на трансплантацію 15-річний мешканець Новомиргорода, який страждав на цироз печінки. Днями в “Охматдиті” йому пересадили цей орган. Донором став 4-річний малюк, в якого перестав працювати мозок.

Лікарі Охматдиту під час трансплантації печінки

Батьки хлоп’яти з Рівного дозволили взяти органи, щоб врятувати інших дітей. Тож обидві нирки від маленького донора отримав 12-річний хлопчик з Херсонщини, який перебував у лікарні 3 останні роки.

Обидві операції хірурги провели в понеділок. Нирки пересаджували з першої години ночі до ранку. А пообідді взялися до печінки. Серце маленького хлопчика також трансплантували. Воно дісталося 6-річній дівчинці, тільки робили операцію не в “Охматдиті”, а в Інституті серця.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.