Батьки дозволили посмертну трансплантацію органів 4-річного сина: дітям пересадили печінку, нирки й серце

Українці здатні творити дива не лише на полі бою, але й в операційних. Допоки дорослі чоловіки захищають спокій дітей на фронті, видатні хірурги рятують маленьких пацієнтів, даючи їм другий шанс на життя.

Українці здатні творити дива не лише на полі бою, але й в операційних. Допоки дорослі чоловіки захищають спокій дітей на фронті, видатні хірурги рятують маленьких пацієнтів, даючи їм другий шанс на життя.

Волинянину пересадили серце

Нині Максиму 15 років. Він просто красень. А ще 2 роки тому перебував на межі життя і смерті. І якби не Борис Тодуров з Інституту серця, можливо б, сьогодні не тис руку лікарю-рятівнику. Зліва від людини в білому халаті Дмитро з Івано-Франківщини, який пережив трансплантацію всього пів року тому, але вже дивує медиків швидким одужанням.

Максим (справа) за 2 роки після трансплантації серця почувається добре

Волинянину Максиму було всього 13 років, коли йому пересадили серце. Подібну операцію Борис Тодуров робив уперше. Трансплантація пройшла успішно. Втручання довелося робити через раптовий інсульт, який стався з підлітком.

За іронією долі хлопчику вживили серце 56-річного чоловіка, який помер від інсульту. Максим останнім часом хворів, і його головний орган значно розширився, тому серце дорослої людини ввійшло практично ідеально.

Один малюк врятував трьох дітей

Сім місяців чекав на трансплантацію 15-річний мешканець Новомиргорода, який страждав на цироз печінки. Днями в “Охматдиті” йому пересадили цей орган. Донором став 4-річний малюк, в якого перестав працювати мозок.

Лікарі Охматдиту під час трансплантації печінки

Батьки хлоп’яти з Рівного дозволили взяти органи, щоб врятувати інших дітей. Тож обидві нирки від маленького донора отримав 12-річний хлопчик з Херсонщини, який перебував у лікарні 3 останні роки.

Обидві операції хірурги провели в понеділок. Нирки пересаджували з першої години ночі до ранку. А пообідді взялися до печінки. Серце маленького хлопчика також трансплантували. Воно дісталося 6-річній дівчинці, тільки робили операцію не в “Охматдиті”, а в Інституті серця.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?