Напої теж здатні псувати фігуру: як зробити їх менш калорійними і більш корисними

Деякі люди ретельно підраховують кількість з'їдених за день калорій, всіляко намагаючись знизити цей показник у власному раціоні. Але ж звертають увагу виключно на їжу, обминаючи напої. Між тим деякі з них значно впливають на загальний калораж і потребують ретельного корегування.

Деякі люди ретельно підраховують кількість з’їдених за день калорій, всіляко намагаючись знизити цей показник у власному раціоні. Але ж звертають увагу виключно на їжу, обминаючи напої. Між тим деякі з них значно впливають на загальний калораж і потребують ретельного корегування.

Газовані напої

Від газованки краще відмовитися

Солодка газованка не сприяє схудненню. Від таких напоїв бажано відмовитися зовсім. Якщо це дуже складно, то хоча б скоротіть кількість випитих склянок.

Фруктові соки

Окрім користі в організм з натуральними соками потрапляє ще й фруктовий цукор. Знизити його кількість можна, розбавивши сік водою 1:1.

Кава

Любителям кави з вершками й молоком слід втямити, що подібний напій має калорійність приблизно як шматочок тортика. Тож маючи на меті схуднення, слід обов’язково перейти на чорну каву без калорійних домішок. При цьому вона має бути натуральною, оскільки кавові напої теж бувають надміру калорійними.

Смузі

Готуйте смузі самостійно виключно з фруктів та ягід, оскільки в кафе вам обов’язково додадуть сироп й цукор. А це сприяє додатковим сантиметрам на талії.

Овочеві соки

Овочевий сік корисніший за фруктовий

Краще зробити вибір на користь овочевих соків, а від фруктових або відмовитися взагалі, або значно зменшити їх кількість у раціоні. Соки з овочів менш калорійні, натомість користі організму завдадуть набагато більше.

Темне пиво

Від пива бажано відмовитися взагалі. Та якщо ви є фанатом пінного напою, то хоча б обирайте світле, оскільки темне пиво містить набагато більше калорій.

Чай

Сам по собі гарячий напій не несе калорій, а от цукор, який ви додаєте в нього, вже впливає на фігуру. Тож бажано перейти на безцукровий варіант.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.