Зіпсувавши власне обличчя, чоловік отримав зовсім новеньке: 2-добову операцію проводили 60 лікарів

Ще далекого 2006 року чоловік вирішив накласти на себе ріки й вистрелив собі в обличчя з рушниці. Він вижив, та відтоді його життя перетворилося на справжнє пекло.

Ще далекого 2006 року чоловік вирішив накласти на себе ріки й вистрелив собі в обличчя з рушниці. Він вижив, та відтоді його життя перетворилося на справжнє пекло.

Енді Санднесс був усього 21 рік, коли на нього напала затяжна депресія. Молодик полюбляв ходити на полювання. Тому взяв рушницю й вирішив вчинити самогубство. Лікарі врятували йому життя. От тільки на обличчі самогубці-невдахи не залишилося ані носу, ані підборіддя, ані щелепи.

Енді Санднесс отримав обличчя донора

Американцю довелося харчуватися крізь трубочку і чіпляти на лице протез носа. Але він не тримався й постійно падав. Молодику зробили 15 операцій, та обличчя бідака не покращилося.

Аж 10 років потому Санднессу зробили пересадку обличчя в Міннесоті. Підготовка до такого серйозного кроку тривала понад 3 роки. Лікарі побоювалися можливого відторгнення нових органів, послаблення м’язів чи розвитку інших захворювань. Складність полягала й в пошуку донора, адже ця людина мала мати відповідну групу крові, пропорції та колір шкіри, як в Енді.

Операція тривала 56 годин

Врешті інший 21-річний самогубця, якому вдалося довести задумане до кінця, став донором для Санднесса. Вагітна вдова Калена Росса знайшла записку, в якій благовірний заповідав пересадити його органи іншим людям й виконала останню волю чоловіка.

До операції з трансплантації було залучено шість десятків медиків. На все про все їм знадобилося 56 годин. За 3 тижні Енді дозволили поглянути на себе в люстерко. Тепер він став схожим на Калена. Дружина Росса висловила намір познайомити свого сина з чоловіком, який носить обличчя свого батька.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?