Хто має викинути ванну негайно й обмежитися прийняттям душу: перелік протипоказань для водної процедури

Полеміка, що краще – душова кабінка чи ванна – триває не один рік. Сторони ніяк не можуть дійти компромісу. Між тим існує категорія людей, яким категорично заборонено приймати ванну. Для таких проблеми вибору не існує – тільки душ.

Полеміка, що краще – душова кабінка чи ванна – триває не один рік. Сторони ніяк не можуть дійти компромісу. Між тим існує категорія людей, яким категорично заборонено приймати ванну. Для таких проблеми вибору не існує – тільки душ.

Гаряча вода негативно впливає на судини

Звісно, поніжитися ввечері у теплій водичці й забути про всі пережиті за день стреси дуже приємно. Але таке домашнє СПА цілком здатне нашкодити організму. Деяким категоріям громадян краще не ризикувати й відмовитися від ванни назавжди.

Найперше дуже обережними з зануренням у надто гарячу воду слід бути людям похилого віку, дітям та вагітним жінкам. Існують і певні заборони по діагнозах. Особливо це стосується людей із серцево-судинними захворюваннями.

Хворим людям доведеться розпрощатися з ванною

Тіло, занурюючись у воду, різко нагрівається, частотність серцевих скорочень зростає, пульс пришвидшується. І без того слабеньке серце може не впоратися з подібним додатковим навантаженням. Люди з пониженим тиском у ванній взагалі можуть знепритомніти через різке розширення судин.

Під забороною ванні процедури мають стати при:

  • підвищеній температурі тіла, коли терморегуляція й так порушена;
  • тромбозі, щоб не спровокувати загострення хвороби;
  • варикозному розширенні вен, бо судинні стінки занадто розширюються.

Ще однією проблемою регулярного прийняття ванн є змивання шкірного сала, яке покликане захищати шкірні покрови й зволожувати їх. Тож, маючи дерматит чи інші шкірні захворювання, не можна залазити у ванну, бо це призведе до втрати еластичності шкіри.

Протипоказані занурення у воду також людям за наявності пухлин – неважливо, злоякісних чи доброякісних. Легеневі й гінекологічні проблеми теж мають накласти табу на тривале перебування у ванній.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?