Які перші дзвіночки свідчать про необхідність відмови від кави: не ігноруйте, аби не нажити ще більших проблем

Деяким людям слід переглянути власний спосіб життя й назавжди відмовитися від кави чи принаймні різко скоротити вживання запашного напою. Організм сам підкаже вам, що цей час настав.

Деяким людям слід переглянути власний спосіб життя й назавжди відмовитися від кави чи принаймні різко скоротити вживання запашного напою. Організм сам підкаже вам, що цей час настав.

Якщо в організм регулярно поступає надмірна кількість кофеїну, це може призвести до проблем зі здоров’ям. Людина стає нервозною, погано спить, відчуває, що серце б’ється частіше, часто скаржиться на головний біль, швидко втомлюється.

Тож, якщо постійно перебуваєте у стані тривоги, спите уривками й протягом ночі не встигаєте відпочити, маєте проблеми з серцевими ритмами та постійно мляві, напевно, настала пора відмовитися від кави зовсім. Якщо цього не зробити, надалі наживете купу серйозніших проблем.

Кава може призвести до безсоння

Якщо відчуваєте кавову залежність і не можете відмовитися від вживання кави зовсім, то попервах значно скоротіть кількість чашок. Якщо раніше випивали 3-4 філіжанки кави, спробуйте пити по 1-2 на день. При цьому робіть це у першій половині дня, а після обіду накладіть суворе табу на цей напій, замінивши чаєм чи компотом.

Кавові зерна бадьорять організм, а перед сном людина має налаштовуватися на відпочинок. Випита чашечка кави після 18 години заважає розслабленню. От і виходить, що не висипаєтеся, тобто не відпочиваєте. Уранці, відчуваючи розбитість, першим ділом беретеся варити каву. Це замкнене коло слід розірвати раз і назавжди.

Кава може викликати головний біль

Від різкого зниження кількості чашок поступово переходьте до повної відмови від напою. В принципі, можете вживати як альтернативу цикорій. Але все одно перед сном утримуйтеся від подібних напоїв. Краще випийте склянку молока чи кефіру – користі від цього буде значно більше.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?