Причин може бути багато, результат один: неприємний запах із рота. Як цього позбутися

Неприємний запах із рота здатен відлякати від вас оточення. З проблемою треба терміново боротися. Але попервах слід визначитися з причиною цієї неприємності.

Зазвичай несвіже дихання пов’язане з активною життєдіяльністю мікробів, що продукують сіркові з’єднання. Особливо це відчувається в ранішню пору. Подібна проблема може виникнути через наявність зубних каменів, від яких треба позбутися.

Неприємний запах із рота можуть бути пов’язаний з іншими захворюваннями ротової порожнини. Часточки їжі можуть втрапляти в каріозні отвори чи під коронку або протез. Накопичуючись, вони починають гнити. У такому разі допомогти здатен виключно стоматолог.

Причини неприємного запаху можуть бути різними

Окрім цього, можуть бути й інші причини:

  • куріння;
  • вживання алкоголю;
  • деякі продукти;
  • порушення гормонального фону;
  • певний ряд захворювань;
  • приймання ліків.

У залежності від причини слід обирати й метод лікування. Якщо це пов’язано з ротовою порожниною, чистьте зуби двічі на день. Тільки зубну пасту обирайте без відбілювання і з фтором. Щітку для чищення обирайте з жорсткою щетиною. Користуйтеся скребком для чистки язика, зубною ниткою для чищення місць між зубами. Непогано застосовувати іригатор.

Використовуйте скребок для язика

В плані харчування зменште в раціоні кількість спецій, часнику, цибулі, копченостей. Бажано не курити та не вживати алкоголь. Воду пийте без газу.

Регулярно проходьте курс лікування за наявності хронічних хвороб. Особливо це стосується людей, що страждають на ниркову недостатність чи хронічний синусит. Якщо у роті є присмак металу, це може свідчити про проблеми в роботі підшлункової залози, нирок чи печінки.

Ацетоном тхне з рота під час діабету. Тухлі яйця свідчать про знижену кислотність. Ті, які страждають на гайморит, фарингіт чи бронхіт, зазвичай віддають гнильцем.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?