Підвищуємо імунітет та поліпшуємо самопочуття, додавши в раціон відповідні овочі чи фрукти: які саме їсти

Організм часто густо подає сигнали про небезпеку. І важливо вчасно розпізнати їх і запобігти серйозним проблемам зі здоров'ям. Зробити це можливо за допомогою звичайних продуктів.

Овочі й фрукти здатні на багато дечого. Навіть можуть подолати деякі проблеми зі здоров’ям.

Кровотеча ясен

Зазвичай подібна проблема свідчить про нестачу вітаміну С. Додатково можуть спостерігатися й інші проблеми, наприклад, тривале загоєння ран. Зарадять цій біді регулярне вживання капусти, помідорів, цитрусових, листового салату та червоного перцю.

Підвищена втомлюваність

Корисні продукти

Свідчить про нестачу фолату. Цей представник вітамінів групи В міститься в достатній кількості в бобових. Тож якомога частіше включайте в раціон горох, квасолю, спаржу, сочевицю.

Часті застуди

Підвищити рівень імунної системи, а значить, перестати весь час застуджуватися допоможуть всі види зелених овочів та цитрусові. Регулярне поповнення організму вітаміном С значно покращить ваш стан.

Забудькуватість

Корисні продукти

Якщо весь час шукаєте речі, які щойно тримали в руках, вам конче не вистачає лютеїну. Якщо готуватимете страви з морквою, броколі, кукурудзою, помідорами, листовою зеленню, дуже скоро отримаєте гостру й тривалу пам’ять.

Слабка стресостійкість

Стресів у нашому житті більше, ніж потрібно. Маємо регулярно поратися з ними, даючи собі раду. Покращити свій психологічний стан і стійко долати життєві незгоди допоможуть антиоксиданти, поліфеноли та каротиноїди. Вживайте по 5 порцій овочів та фруктів щодня.

Судоми м’язів

Така прикрість стається через нестачу калію в організмі. У спекотну погоду та при заняттях у спортзалі кількість цього мікроелемента в організмі різко знижується. Поновити запаси допоможуть банани.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?