Якщо застудилися, всі радять вживати бульйон і пити чай: чи допоможуть подібні заходи швидкому одужанню?

Курячий бульйон і малиновий чай – є першими ліками при застуді для багатьох людей. Та чи дійсно є користь від цієї страви та напою, і чи здатні вони сприяти одужанню людини?

Коли занедужаєш, їсти не хочеться, а от випити гаряченького курячого бульйончика чи чаю з малиною ніхто не відмовиться. Багато хто вважає їх і справді цілющими. Чи так це насправді?

Курячий бульйон

Ніхто з учених мужів не проводив досліджень щодо зняття запалення в організмі за допомогою відвару з курки. Але всі ми залюбки ласуємо наїдком, сподіваючись на протизапальний ефект.

Якщо розібратися, будь-яка гаряча страва здатна покращити кровообіг і поліпшити самопочуття. Тож стимулюватиме зниження температури. Якщо до бульйону додати трішки овочів, це ще й наситить організм хворого корисними речовинами.

Чай з малини

Гаряче питво приносить полегшення при нежиті та кашлі, тому всі певні, що це корисно. Звісно, малиновий чи будь-який інший трав’яний чай заспокоює, зігріває, дозволяє легше дихати.

Натомість жодного лікувального ефекту він не несе. Щоб чай перетворився на ліки проти застуди, слід робити трав’яний збір у певній концентрації. На домашній кухні це зробити практично неможливо.

Отже, заміняти ліки малиновим чаєм немає сенсу. Хоча й відмовлятися від питва під час хвороби теж не слід. Вживайте будь-який чай чи молоко з медом. Але ці напої мають бути не сильно гарячими.

Лимон

Дехто рятується від болю в горлі лимоном, сподіваючись на полегшення стану. З цим засобом треба бути доволі обережними. Людям із гастритом та іншими проблемами шлунку, не можна вживати багато цитруса, оскільки це подразнюватиме слизову оболонку.

Якщо емаль надто чутлива, надмірне вживання лимона викличе появу нальоту на зубах чи оскому. До речі, додавати лимон у надто гарячий чай не можна. Треба дочекатися, допоки рідина прохолоне хоча б до 60 градусів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?