Перелік корисних смаколиків, які бережуть фігуру: такі солодощі можна їсти досхочу і не набирати кілограми

Представниці чарівної статі зазвичай слідкують за фігурою, тому відмовляють собі не лише у випічці, але й в солодощах. Між тим існують смаколики, від яких неможливо набрати вагу.

Мед

Солодощі, які допоможуть схуднути

З одного боку мед калорійніший за цукор на цілих 5 к/кал, але в цьому природному солодкому продукті настільки багато корисних для організму, що відмовлятися від нього в жодному разі не можна. Тим, хто має схильність до повноти, не можна перевищувати щоденну норму у 2 столові ложки. У такому разі про зайві сантиметри на талії можна не турбуватися.

Желе

Солодощі, які допоможуть схуднути

Пектин, що міститься у цих смаколиках, здатен виводити з організму токсини, а ще сприяє нормалізації обміну холестерину. Тож, купуючи зефір, мармелад чи пастилу, переконайтеся, що у складі є пектин й желатин. Якщо солодощі зроблені на основі агар-агару – це теж непогано, оскільки цей елемент здатен покращити роботу кишківника.

Якщо хочете, щоб наїдок і справді приніс користь, змішайте натуральний фруктовий чи ягідний сік із желатином чи агар-агаром, розлийте по формочках і ласуйте на здоров’я.

Сухофрукти

Солодощі, які допоможуть схуднути

Замість тортиків чи тістечок, якщо хочеться солоденького, краще вжити щось із сухофруктів. Вони мають у складі чимало кальцію, тож заразом покращите стан шкіри, нігтів та волосся. Завдяки калію та магнію зможете стабілізувати роботу серця й нервової системи.

Чорний гіркий шоколад

Солодощі, які допоможуть схуднути

Якщо вживати натуральний продукт, то покращите роботу мозку, нервової системи ще й нормалізуєте кров’яний тиск. Бажаючи схуднути, робіть шоколад самостійно. Сиру олію какао розтопіть на паровій бані, а сирі какао-боби змеліть у кавомолці.

Додайте будь-який наповнювач – мигдаль, фісташки, фундук, сушені ягоди, насіння льону тощо. Підсолодити масу можна медом. Зважте, що їсти вищенаведені солодощі дозволяється виключно в першій половині дня. Лише в такому разі не набиратимете вагу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?