Чому одні все життя виводять лупу, а інші не знають, що це таке: позбуваємося проблеми назавжди

Дерматологи запевняють, що лупа – це наслідок життєдіяльності специфічного дріжджового грибка. Він є у кожної людини, та не в кожного від цього лущиться шкіра на голові.

Щоб з’явилася лупа, для дріжджового грибка мають бути сприятливі умови. Тоді він активно розмножується, а на волоссі з’являються неприємні білі порошинки. Чи побачите ви лупу на плечах, залежить від стану імунітету людини, її гормонального фону, нестачі вітамінів або їх надлишку.

Звідки береться і як позбутися лупи

Помітивши перші ознаки неприємності, люди зазвичай купують у магазині шампунь проти лупи. Іноді вони навіть допомагають. Та зазвичай подібні косметичні засоби не знищують колонію грибка, а просто усувають на деякий час симптоми. Згодом проблема проявиться з новою силою.

Звідки береться і як позбутися лупи

Звісно, краще за все позбавлятися лупи за допомогою фахівців. Дерматолог визначить, яке захворювання спричинило появу пластівців на волоссі, і призначить необхідне лікування. Та перед тим, як звертатися до спеціалістів, спробуйте спочатку поборотися власними силами.

Сода

Звідки береться і як позбутися лупи

Вимийте волосся з шампунем. Візьміть жменьку соди й втирайте цей білий порошок у корені. Потримайте 5 хвилин, після чого змийте теплою водою з застосуванням шампуню.

Сіль

Достатньо буде 1 чайної ложки. Увітріть сіль у голову, коли волосся сухе. Після цього змийте, скориставшись шампунем.

Яблучний оцет

Коли споліскуєте волосся після миття, у воду додайте трішки яблучного оцту. Це має обов’язкового допомогти.

Ромашка

Проціджений відвар ромашки використовуйте для полоскання волосся після миття. Це не лише позбавить лупи, а ще й зробить відтінок волосся трішки світлішим.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?