Чому одні все життя виводять лупу, а інші не знають, що це таке: позбуваємося проблеми назавжди

Дерматологи запевняють, що лупа – це наслідок життєдіяльності специфічного дріжджового грибка. Він є у кожної людини, та не в кожного від цього лущиться шкіра на голові.

Щоб з’явилася лупа, для дріжджового грибка мають бути сприятливі умови. Тоді він активно розмножується, а на волоссі з’являються неприємні білі порошинки. Чи побачите ви лупу на плечах, залежить від стану імунітету людини, її гормонального фону, нестачі вітамінів або їх надлишку.

Звідки береться і як позбутися лупи

Помітивши перші ознаки неприємності, люди зазвичай купують у магазині шампунь проти лупи. Іноді вони навіть допомагають. Та зазвичай подібні косметичні засоби не знищують колонію грибка, а просто усувають на деякий час симптоми. Згодом проблема проявиться з новою силою.

Звідки береться і як позбутися лупи

Звісно, краще за все позбавлятися лупи за допомогою фахівців. Дерматолог визначить, яке захворювання спричинило появу пластівців на волоссі, і призначить необхідне лікування. Та перед тим, як звертатися до спеціалістів, спробуйте спочатку поборотися власними силами.

Сода

Звідки береться і як позбутися лупи

Вимийте волосся з шампунем. Візьміть жменьку соди й втирайте цей білий порошок у корені. Потримайте 5 хвилин, після чого змийте теплою водою з застосуванням шампуню.

Сіль

Достатньо буде 1 чайної ложки. Увітріть сіль у голову, коли волосся сухе. Після цього змийте, скориставшись шампунем.

Яблучний оцет

Коли споліскуєте волосся після миття, у воду додайте трішки яблучного оцту. Це має обов’язкового допомогти.

Ромашка

Проціджений відвар ромашки використовуйте для полоскання волосся після миття. Це не лише позбавить лупи, а ще й зробить відтінок волосся трішки світлішим.

Нові статті

Схожі статті

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?