Чудодійна паста Амосова підвищить ваш імунітет перед зимою. Даємо перевірений рецепт для приготування

Амосов Микола Михайлович – знаменитий вчений медик, хірург, письменник. Скільки ця людина зробила добрих справ та відкриттів! Але нам він більше відомий, як винахідник пасти Амосова

Якось він захворів на туберкульоз. Але завдяки правильному лікуванню та вживанню продуктів, що підвищують імунітет, йому вдалося повністю вилікуватися. Амосов проповідував правильний спосіб життя, написав книгу про це і сам робив зарядку щодня, проживши 89 років.

Сухофрукти - чудове джерело вітамінів
Сухофрукти – чудове джерело вітамінів

Що ж це за паста така чарівна?

Паста – суміш сухофруктів, горіхів, меду та лимону. Її склад отримав визнання у багатьох країнах і був визнаний найкращим джерелом корисних вітамінів для підтримки не лише серця, а й усього організму.

Готують її вдома з доступних продуктів. Зберігають у холодильнику протягом двох місяців, тому готувати її потрібно невеликими порціями. Як тільки настануть холоди, дбайлива господиня має подбати про здоров’я своєї сім’ї та приготувати цю смачну заготівлю.

Інгредієнти:

  • мед-200 гр;
  • темні родзинки, курага, інжир або фініки, чорнослив – по 200 гр;
  • волоські горіхи – 200 гр;
  • Лимон – 1 шт.
Волоські горіхи- один із головних інгредієнтів пасти Амосова
Волоські горіхи- один із головних інгредієнтів пасти Амосова

Купивши все необхідне, потрібно підготувати всі інгредієнти. Усі сухофрукти вимити, залити окропом на годину (деякі залишають на ніч, але це тільки, якщо сухофрукти дуже пересушені).

Лимон вимити і теж обдати окропом. Розрізати, щоб видалити кісточки. Шкірку обрізати не потрібно.

Горіхи ретельно перебрати, щоб не пропустити тверду перегородку.

Далі все просто – перемолоти підготовлені інгредієнти на м’ясорубці та змішати з медом. Скласти в суху, чисту баночку – готово!

Вживати дорослим по 1 ст. ложці, а дітям – по 1 ч. ложці двічі на день за 30 хвилин до їди, поки паста не закінчиться. Можна запивати чаєм, вона досить солодка та в’язка.

Звичайно, якщо у вас алергія на компоненти суміші, доведеться відмовитися від неї. Дітям краще починати давати років із трьох. А діабетикам потрібно проконсультуватися з лікарем.

Решті – їжте з задоволенням та набирайтеся здоров’я!

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.