Тримаємо курс на 100-річний ювілей: щоб дотягнути до позначки, треба вживати продукти довголіття – перелік

Багато хто мріє прожити до 100 років. Цього неможливо досягти без правильного харчування. Тож треба вже зараз обирати продукти, які максимально сприяють подовженню життя.

Якщо проаналізувати дієту довгожителів, можна визначити певну кількість принципів правильного харчування.

Вживайте домашню їжу

Снідати, обідати та вечеряти бажано вдома. Таким чином удасться зробити харчування здоровим. У кафе зазвичай страви перенасичують натрієм. Якщо регулярно вживати солі більше, ніж потрібно, це погано позначиться на здоров’ї організму. І тоді вже годі чекати ювілею з двома нуликами.

Дієта потенційного довгожителя

Якщо готуватимете самостійно, будете певні, що взяли свіжі продукти й зготували їх максимально корисно. В закладах громадського харчування на це розраховувати особливо не доводиться.

Обирайте м’ясо замість ковбаси

Краще наситити організм білком із відвареного чи запеченого м’яса, відмовившись від ковбаси, сосисок чи копченостей. У них чимало солі та консервантів для тривалого зберігання. Тож замість довгого життя можете нажити рак кишківника.

Вживайте клітковину

Без цих цілющих харчових волокон мова про тривале життя йти не може. Клітковина допомагає травній системі правильно функціонувати. Тож щоденно додавайте до раціону овочі, фрукти та боби.

Важливі продукти

Дієта потенційного довгожителя

В раціоні довгожителя мають обов’язково бути присутніми яблука, яйця, горіхи, молокопродукти, цибуля.

Не відмовляйтеся від солодкого

Якщо раз на тиждень дозволити собі десерт – це набагато краще, аніж постійно отримати стрес через відмову від солодощів. Віддавайте перевагу сухофруктам та натуральному шоколаду.

Пийте каву

Якщо не зловживати цим напоєм, зможете уникнути інсульту, депресії та інших хвороб чи хоча б знизити ризик їх розвитку.

Відмовтеся від дієт

Шматочок хліба і склянка чаю не наситять організм потрібними корисними елементами. Тож їжте повноцінно тричі на день, але не переїдайте.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?