Кава – це засіб для ефективного схуднення чи навпаки? Дієтологи розкрили всі секрети про вплив цього напою

Одні люди кажуть, що вживання кави сповільнює метаболізм, а інші намагаються схуднути за допомогою кавової дієти. То кому ж вірити ? Відповідь дієтологів у нашій статті.

Людський метаболізм ­– це дуже складний набір процесів, на правильне функціонування яких впливає безліч факторів. Але чашка кави до них не відноситься. На добу людина може спокійно вживати близько 400 мг кофеїну. Якщо врахувати що в одній порції еспресо всього 65 мг цієї сполуки, то щоб відчути якісь зміни, людина має випити більше 7 чашечок на день (але ми, звісно, не рекомендуємо цього робити).

Дієтологи розповіли, чи справді вживання кави впливає на метаболізм
Дієтологи розповіли, чи справді вживання кави впливає на метаболізм

Безумовно, навіть невелика порція кави так чи інакше впливає на людський організм, але не настільки, щоб змінювати швидкість схуднення чи набору ваги. Якщо людина притримується збалансованого харчування, не перевантажує себе швидкими вуглеводами та не пропускає прийоми їжі, то навіть одна-дві чашки кави з молоком і цукром не вплинуть на її обмін речовин.

Але якщо ви замість прийому їжі п’єте чашку кави, то схуднути буде складно. Особливо тим, у кого вже є проблеми з метаболізмом – особливо діабет та метаболічний синдром, – організм не справиться із різким падінням цукру, через що людина дуже швидко відчує голод. І в додачу до всього кофеїн, який провокує викид гормонів стресу – адреналіну і кортизолу, – не допоможе стримати апетит. Наслідками такої “дієти” будуть постійні переїдання, і неможливість адекватно оцінювати, наскільки сильний у людини голод.

Дієтологи розповіли, чи справді вживання кави впливає на метаболізм
Дієтологи розповіли, чи справді вживання кави впливає на метаболізм

Отже, для ефективного схуднення та підтримки бажаного результату дуже важливо знайти баланс – не переїдати та не голодувати, їсти всього в міру (якщо у вас нема спеціальних заборон від лікаря чи алергічних реакцій) та боротися з шкідливими звичками, які можуть викликати зміни апетиту. Це особливо важливо в сучасних реаліях, коли рівень стресу постійно коливається в неадекватних межах та провокує різні наслідки – починаючи від переїдання чи повної втрати апетиту до серйозних порушень в роботі нервової, ендокринної, серцево-судинної та інших систем організму.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?