7 + одна порада, що допоможе легше прокидатися зранку: будете бадьорими навіть у зимову мряку

Ці 8 порад допоможуть вам покращити режим сну, завдяки чому ви кожного ранку прокидатиметесь з легкістю та заряджені енергією. Детальніше у статті.

З приходом осені стало все важче прокидатися зранку, адже найперше, що ви бачте, коли відкриваєте очі після солодкого сну – це темрява, а не ласкаві сонячні промені. І з наближенням зими ранки стають все темнішими та холоднішими. Щоб прокидатися бадьорим та енергійним за будь-яких обставин, спробуйте дотримуватися цих 8 порад.

Більше пийте перед сном

Достатня кількість води протягом дня є важливою, але склянка води незадовго до сну покращує його якість та позитивно впливає на функціонування всіх клітин організму. Проте не перестарайтеся: вживання надмірної кількості води перед сном може викликати набряки.

Створіть затишок у спальні

Нехай ваше ліжко буде місцем, де ви відпочиваєте. Постарайтесь не працювати з ліжка та не займатися в ньому іншими справами – тільки сон та релакс. Також корисно буде підтримувати у спальні чистоту.

Як легко прокидатися кожного ранку: 8 порад від експертів
Як легко прокидатися кожного ранку: 8 порад від експертів

Зробіть зарядку

Спробуйте після пробудження хоча б 7 хвилин порухатися – розтягнути м’язи та розігріти суглоби. Одразу ж активізується кровообіг в усьому тілі і ви забудете про сонливість.

Вмикайте світло

У теплі пори року можна відкривати штори, щоб запустити світло в кімнату, але восени та взимку, коли за вікном темно, спробуйте вмикати світло якнайшвидше після пробудження. Це подасть організму природний сигнал, що вже пора прокидатися.

Медитуйте

Постарайтесь кожного ранку виділи и хоча б 5 хвилин на медитацію – це допоможе очистити розум та зарядити позитивною енергією на весь день.

Як легко прокидатися кожного ранку: 8 порад від експертів
Як легко прокидатися кожного ранку: 8 порад від експертів

Прийміть душ

Теплий душ зранку допомагає побороти сонливість, і дасть вам заряд позитиву за те, що ви продуктивно почали день.

Не забудьте про сніданок

Багатий на білки та вуглеводи прийом їжі точно вас зарядить енергією, якої вистачить якщо не на весь день, то до обіду точно.

Постійний графік сну

Старайтесь лягати в один і той же час та прокидатися, бажано щодня. Це полегшить пробудження у майбутньому.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?