ТОП-7 причин завести вдома кішку – улюбленець, який не лише складе компанію, а й покращить здоров’я

Багато людей досі впевнені в тому, що котики не такі дружелюбні та ласкаві, як песики. Проте це неправда, та існують вагомі причини завести як улюбленця саме кота. Деталі читайте в статті.

Коти теж потребують ласки господаря, можуть бути відданими та ніжними, а користь від спілкування з ними для людського здоров’я доведена науково. Ми перечислимо 7 причин, чому варто мати улюбленця-котика під боком.

Спілкування з кішкою позитивно впливає на психіку

Завдяки кішкам та котам можна легше перенести скрутні часи в своєму житті. Пухнастики здатні лікувати як психічний, так і фізичний біль. Ви відчуєте полегшення, навіть просто виговорившись своєму котику, як другу.

Котики зменшують ризик інфаркту у господарів

Такі улюбленці знижують рівень стресу господарів однією лиш присутністю. До того ж, різноманітні дослідження, що проводились науковцями протягом десятиліть знайшли зв’язок між сусідством з кішкою та зниженням ризику інфаркту.

Кішка буде найкращим другом вашої дитини

Науковці проводили опитування між дітей, що ростуть із кішками чи котами вдома, і статистика показує – 81% цих дітей діляться своїми секретами та переживаннями саме з улюбленцями та вважають їх своїми найближчими друзями. Та й чого варті купа відео в мережі, де коти няньчать дітей своїх господарів, як власних.

Ветеринари назвали 7 небанальних причин завести вдома кішку
Ветеринари назвали 7 небанальних причин завести вдома кішку

Присутність кішки знижує рівень холестерину

Вчені з Канади з’ясували, що присутність улюбленця-кота в будинку сприяє зниженню рівня шкідливого холестерину в крові. Це точно допоможе тим, хто вже став на шлях здорового способу життя.

Котик допоможе господарю подолати депресивний стан

Відданість, прихильність та ніжність кішки може допомогти вибратися господарям із депресивного стану. Прояви любові з боку улюбленця дають людині зрозуміти, що вона все ще потрібна комусь в цьому світі – і це допомагає долати життєві труднощі.

У муркотіння є підтверджений лікувальний ефект

Кошаче муркотіння знаходиться в межах 20-149 Гц, що є лікувальним діапазоном деяких хворобливих станів. Перебування поряд із муркотливим котиком зменшує задишку, знижує напругу та понижає підвищений тиск. Також є теорія, що це допомагає загоїтися кісткам і м’яким тканинам організму.

Ветеринари назвали 7 небанальних причин завести вдома кішку
Ветеринари назвали 7 небанальних причин завести вдома кішку

Запобігання алергії в дітей

Говорячи знову про дітей – у тих малюків, які росли поруч із котами, організм виробляє спеціальні антитіла, які вибудовують імунітет до астми та перешкоджають розвитку алергії.

Допомога хворим на Альцгеймер

Літні люди, котрі через хворобу Альцгеймера страждають на тривогу, показали позитивну динаміку при перебуванні поруч із котами. Наявність муркотливого улюбленця зменшує прояви тривожності у таких людей.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.