ТОП-3 олії, на яких безпечно смажити: час відмовитися від пляшки з соняшниковою, адже є кращі варіанти

Багато українців уже звикли смажити свою їжу на соняшниковій олії, проте це не найкращий варіант. Щоб дізнатися, яку олію краще обрати для обсмаження продуктів – читайте деталі у статті.

Звісно, смажена їжа не є найкращою з усіх – набагато кориснішими є відварені, запечені чи приготовані на пару продукти. Проте це не означає, що не можна вживати смажену їжу взагалі – можна, адже вийнятком є використання правильного виду олії.

На якій олії найкорисніше смажити їжу

Соняшникова олія, звісно, не є найгіршим варіантом, але має вживатися в помірниї кількостях і точно не для фритюру. Вона містить багато Омега-6, що в завеликих кількостях викликає запальні процеси в організмі, і швидко окислюється при високих температурах.

Переконайтеся в тому, що ви обираєте рафіновані олії – адже саме цей процес відповідає за очищення олій від різних забрудників, особливо тих, що можуть вивільняти канцерогени при нагріванні.

Експерти розповіли, чи можна смажити на соняшниковій олії й назвали альтернативи

Кокосова олія

Доволі дорогий, але дуже корисний вид олії – кокосова. Вона на 92% складається з насичених жирних кислот, що робить її стійкою до нагрівання, а точка диму становить 176-248 градусів. Також плюсом кокосової олії є те, що вона дуже довго зберігається до того, як почне псуватися. Головне – обирати не пластикову тару.

 

Олія авокадо

Теж доволі дорога опція, але має ще вищу точку диму, тому є безпечною для людського організму навіть після обсмаження. Також вона є багатою на мононасичені жирні кислоти. Вони, навідміну від насичених жирів, які є в тваринних маслах, не несуть шкоди серцево-судинній системі.

Оливкова олія

Переконайтеся, що для смаженя ви обирали 100% оливкову олію холодного віджиму та рафіновану, адже вона містить високу точку димлення. Окрім того, саме оливкова олія понижає кількість “поганого холестерину” – ліпопротеїнів низької щільності, що призводять до різноманітних захворювань.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.