Є один спосіб ні в чому собі не відмовляти та не поправлятися: просто додайте в їжу цю спецію

Люди, які уникають вживання спецій, чинять не дуже розважливо. Адже деякі прянощі здатні не лише присмачити страву, але й допоможуть позбутися недуги, а ще вони здатні спалювати жир.

Перець чилі

Пекучий ефект спеції далеко не всім до вподоби. Натомість чилі здатен покращувати травлення й пришвидшувати обмін речовин. Все це завдяки капсаїцину в складі спеції. От тільки людям з гастритом чи виразкою шлунка все-таки краще відмовитися від вживання такого гострого перцю.

Імбир

Спеції допоможуть схуднути

Корінь частіше застосовують як чай проти застуди. Окрім цього, він сприяє метаболізму та захисту м’язів. Тож частенько цю пряність використовують спортсмени. За допомогою імбиру вдасться набагато швидше скинути зайві кілограми.

Рожевий перець

Людям, що страждають на ревматизм, показана ця пряність, яка здатна вбивати погані бактерії. Окрім цього, таким перцем можна знижувати температуру та боротися з розладом шлунку.

Коріандр

Спеція здатна стимулювати роботу шлунково-кишкового тракту. Особливо корисне для кишківника свіжо змелене насіння.

Женьшень

Спеції допоможуть схуднути

Корінь застосовують проти стресу та зняття втоми. Але женьшень здатен ще й спалювати зайвий жир.

Каєнський перець

Цей перець із характерним гострим смаком здатен нейтралізувати зайво спожиті кілокалорії. Заодно ще й очищує кров.

Кориця

Додавання в їжу цієї спеції допомагає знизити рівень цукру в крові. До того ж пришвидшує метаболізм в організмі. Ті, хто вживають антикоагулянти, повинні відмовитися від кориці.

Гірчиця

Ця спеція здатна допомогти потоншити талію, адже збільшує рівень метаболізму в організмі й здатна спалювати жир.

Кардамон

Вживання цієї спеції призведе до покращення метаболізму та в підсумку до спалювання жиру. А ще кардамон здатен знижувати газоутворення й покращувати стан травної системи в цілому.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.