Що станеться з вашим тілом, якщо їсти банани щодня та чи можна це робити: відповідь експертів

Банани продаються круглий рік у супермаркетах і багато хто полюбляє посмакувати цими солодкими ніжними плодами. Та чи не нашкодить передозування замість очікуваної користі?

Існує думка, що фрукти можна їсти у необмеженій кількості. А банани настільки сповнені корисними речовинами, що годі й не скористатися. Тож багато людей не лише ласують ніжною м’якотою, а ще й додають уранці шматочки плоду в пластівці чи мюслі. Потім ще з’їдають бананчик перед тренуванням, щоб отримати достатній заряд енергії. А ввечері перед телевізором ще один плід обчищають.

Особливо обережно слід ставитися до бананів людям із зайвою вагою. Адже у 100 г продукту міститься 105 калорій. Звісно, є й корисна клітковина (5 г), але ж присутні також 27 г цукру та 14 г цукру. А з таким багажем схуднути чи хоча б підтримувати вагу на одному рівні буде доволі тяжко.

Чи можна їсти банани щодня

З іншого боку, у складі банана на кожні 100 г припадає 422 мг калію. А це допомагає нормалізації функції м’язів та серця. Для діабетиків ці фрукти є рятувальним колом, адже здатні понижувати глікемічний індекс.

Однак нікому не рекомендується включати банани в раціон щоденно. Присутній у складі плодів натрій здатен послаблювати кишківник. Тож тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом, краще обмежувати вживання фрукта. А зеленуваті заморські плоди здатні призвести до здуття чи метеоризму.

Чи можна їсти банани щодня

Банани спроможні згущувати кров та закорковувати судини, тож після інсульту чи інфаркту бажано взагалі відмовитися від них на користь інших фруктів. Дуже обережно слід вводити ці плоди в раціон дитини, щоб не викликати кольок.

Від перезрілих бананів може проявитися надмірна сонливість, головний біль, алергічні реакції. Так що від щоденного вживання треба відмовитися, але час від часу обов’язково купуйте екзотику, адже ці плоди несуть також і чималу користь.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?