Джерело клітковини і вітамінів: ТОП-4 обов’язкових фрукти, які повинні бути в раціоні взимку

Зима — важкий час для нашого організму. Дефіцит вітамінів, клітковини і корисних речовин призводить до погіршення самопочуття. Саме тому в раціон потрібно додавати більше свіжих та сушених фруктів.

В зимовий період дуже важливо їсти якомога більше фруктів та овочів. Це необхідно задля підтримки здорового способу життя, а також — для позбавлення від зайвих килограмів.
Жінки у віці 31-50 років повинні щодня повинні отримувати щоденно 25 грамів клітковини. Чоловіки цього віку потребують приблизно 31 грам клітковини на день.

Втім, статистика демонструє, що 90% жінок і близько 97% чоловіків не беруть надані поради до уваги. Вони вживають в їжу занадто багато шкідливої їжі, в якій нема клітковини. Також в меню присутні шкідливі напої і алкоголь.

Існує декілька різновидів фруктів, які містять в собі багато клітковини. Саме ними треба замінювати шкідливі солодощі і десерти. Найбільш поживними серед них є наступні варіанти.

Авокадо

Авокадо - джерело вітамінів і корисних жирів
Авокадо – джерело вітамінів і корисних жирів

Одна порція авокадо містить в собі цілих 5 грамів клітковини. Цей зелений фрукт стає відмінним доповнення до повсякденного раціону. Якщо щоденно з’їдати 100 грамів авокадо, то з нього ви отримаєте 7 грамів корисної і природної клітковини.
Їсти авокадо можна у вигляді порізаних шматочків, викладених на канапки або ж різати його кубиками в салати і додавати в смузі, що готують у блендері.

Чорнослив

Чорнослив треба додавати до раціону взимку
Чорнослив треба додавати до раціону взимку

Чорнослив — ідеальний сухофрукт, який не тільки дуже поживний, але й корисний. З трьох шматочків чорносливу доросла людина отримує4 грами приблизно 4 грами клітковини. Саме через те, що чорнослив містить в собі багато клітковини — його використовують як природний засіб для терапії закрепів.

Хурма

Хурма принесе користь у зимові холоди
Хурма принесе користь у зимові холоди

Хурма – це корисний і вітамінний фрукт, що допомагає зміцнювати імунітет під час зимових холодів. До того ж, хурма містить багато клітковини, а найбільш насиченими та поживними плоди хурми стають саме взимку, коли організм людини страждає від дефіциту вітамінів та клітковини.

Ківі

Ківі - джерело вітаміну С і клітковини
Ківі – джерело вітаміну С і клітковини

Ківі – це один із тих фруктів, які повинні завжди бути на поличці вашого холодильнику. У складі ківі міститься чимало ферментів, які прискорюють травлення. В одному плоді ківі міститься 5 грамів клітковини. До речі, багато хто з людей вживає ківі без шкірки, і –  дарма. Бо вона є їстівною і дуже корисною.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.