Чай з лимоном та імбиром корисний: що буде, якщо пити його щодня та як це вплине на самопочуття

Всі ми чудово знаємо про надзвичайну користь лимона та імбиру. А якщо поєднати ці два інгредієнти і заварити чай, чи буде він виконувати захисну функцію, чи здатен нашкодити здоров'ю?

На думку спеціалістів, чай з лимоном та імбиром здатен набагато покращити стан здоров’я. Особливо він помічний під час застуди. Та чи можна пити цей гарячий напій щодня?

Лимон та імбир по-різному впливають на організм. Лимонний сік стимулює вироблення шлункового соку, через що покращується засвоювання корисних речовин. Імбирний корінь здатен сприяти зміцненню імунітету й допомагає знижувати вагу.

Чи можна пити щодня чай з лимона та імбиру

При цьому обидва компоненти мають чималий вміст вітаміну С. Якщо поєднати лимон, імбир та додати трішки меду, вийде насправді цілющий напій. Він допоможе позбутися застуди, а ще цілюще впливатиме на серце, легені, суглоби, покращить стан шкіри.

Як приготувати лимонно-імбирний чай

Корисний напій готується наступним чином. У скляній місткості змішайте по 2 ст.лож. лимонного соку та імбирного кореня. Залийте 2 скл. крутого окропу. Коли чай трішки настоїться й прохолоне, додайте 1 ст.лож. меду.

Чи можна пити щодня

Щоб напій став і справді цілющим, достатньо пити його тричі на тиждень. Під час застуди чи бронхіту дозволяється збільшення норми. Випивайте щовечора. Треба обов’язково дотримуватися пропорцій, щоб чай справив корисну дію. Зважте, що дітям до 2 років не можна пити подібний чай.

Чи можна пити щодня чай з лимона та імбиру

У разі передозування імбиру може виникнути діарея, блювота чи алергічні висипання. В окремих випадках може спостерігатися погіршення зору, аритмія, безсоння. Щойно помітите подібні симптоми, відразу припиніть пити лимонно-імбирний чай. Вагітним, гіпертонікам, людям з цирозом печінки та з виразкою ЖКТ краще відмовитися від подібного напою взагалі.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?