ТОП-3 причини включити брюссельську капусту до свого раціону: не лише низькокалорійна, а й корисна

Деяким не смакує брюссельська капуста через характерний смак, але вона містить багато поживних речовин попри на низьку калорійність. Причини почати регулярно їсти продукт читайте далі у статті.

Брюссельська капуста – це маленькі зелені качанчики, що нагадують іграшкову версію капусти. Розмір цього овоча не перевищує 6 сантиметрів, а калорійність взагалі мізерна – при цьому поживна цінність та кількість необхідних вітамінів і мінералів зашкалює.

Причини їсти брюссельську капусту: дієтологи розповіли про користь овоча

До речі, щоб позбутися гірчинки брюссельської капусти – попередньо заморозьте її. Якщо ж ви хочете свіжий продукт – готуйте його з додаванням молока (1 склянка на 1 літр води, в якій вариться овоч). Є ще третій метод – додати до води цукор (на 1 літр – 1 чайна ложка).

Дієтологи здивували 3 фактами про користь брюссельської капусти
Дієтологи здивували 3 фактами про користь брюссельської капусти

Причина 1. Поживність

Вісім качанчиків брюссельської капусти містять всього 70 калорій – це 5,9 грамів вуглеводів; 2,2 грами жиру та 4,8 граів білка. При цьому капуста багата на клітковину – полісахарид, що допомагає нормалізувати стул і підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту.

Причина 2. Багатий вітамінно-мінеральний склад

В брюссельській капусті є і залізо (для здоров’я кровоносної системи), і марганець (важлива складова багатьох процесів у організмі), і фосфор (головний інгредієнт здоров’я зубів і інших кісток). Також вона багата вітаміном А, що допомагає шкірі та очам; всією групою В і в особливості фолієвою кислотою (ви знаєте, наскільки вона важлива для формування клітин крові, і в особливості для вагітних); і вітаміном К, що важливий для згортання крові, загоєння ран, здоров’я кісток та загальної регенерації організму.

Причина 3. Її можна готувати

Так, більшість овочей втрачають свої вітамінно-мінеральні властивості після термічної оброкбки, проте брюссельська капуста зазнає мінімальних змін. У звареній, обсмаженій чи запеченій капусті зберігається більше 70% вітамінів та мінералів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?