Якщо зібралися худнути, стежте не лише за калоріями: від деяких продуктів доведеться відмовитися взагалі

Звісно, утворення складок на животі не залежить від якогось конкретного продукту. Але якщо виключити з меню певний перелік страв, перестанете рости немов на дріжджах.

Вирішили з понеділка взятися за фігуру серйозно й схуднути? Насамперед перегляньте власний раціон. Від деяких із продуктів доведеться відмовитися назавжди, інакше не зможете досягти бажаного.

Поява зайвих кілограмів зумовлена не лише харчуванням, але й генетикою, рівнем стресу, режимом сну та іншими факторами. Все ж харчування у цій справі відіграє далеко не останню роль.

Від яких продуктів слід відмовитися під час схуднення

Щоб почати втрачати зайві кілограми та сантиметри, недостатньо знизити калорійність приймання їжі протягом доби. Для кращої ефективності потрібно кардинально змінити раціон. Тобто виключити певний перелік продуктів з уживання повністю.

Напої

Солодкі газовані напої, а також енергетики до добра не доведуть. У їх складі чимало калорій, але якоїсь цінності для організму вони не несуть. Тож регулярне вживання таких напоїв заважатиме процесу схуднення. Алкоголь теж виключіть по максимуму. Він здатен призводити до розпливання фігури. Можете на великі свята дозволити собі випити 1-2 чарочки й не більше.

Оброблене м’ясо

Забудьте про магазинні ковбаси, копчене м’ясо, бекон та інші м’ясні смаколики. Переходьте на варене м’ясо, переважно, яловичину. Лише зрідка дозволяйте собі з’їсти шматочок курки, та й то філе. До смаженого м’ясця теж не торкайтеся, яким би воно не виглядало апетитним.

Від яких продуктів слід відмовитися під час схуднення

Швидкоїжа

За фастфудом у МакДональдзі вишикуються довжелезні черги. Та якщо на статурі молоді така шкідлива їжа не відображається, то після 30-40 років і далі це стає справжньою проблемою. В організмі почнуть накопичуватися жири та солі. Це призведе не лише до появи зайвої ваги, але й може спричинити гіпертонію. Тож повний ігнор і ніяк інакше.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?