Отримали насолоду від філіжанки кави? Запийте водою: 4 причини влаштувати кавову церемонію правильно

Частенько у кав'ярнях, коли замовляєш каву, додають і скляночку з чистою водою. Багато хто не розуміє, навіщо це робиться. А, між іншим, дуже важливо запити каву простою рідиною.

Кофеїн цінується переважною більшістю людей за можливість збадьоритися з ранку й не втратити працездатності протягом цілого дня. Та щоденний кавовий ритуал може негативно вплинути на деякі функції організму, тож і потрібно запити філіжанку запашного напою склянкою води.

1-2 порції кави на день не повинні призвести до поганих наслідків. Але ті, хто зазвичай випиває 3-4 філіжанки щоденно, мають замислитися. Від надмірного вживання кофеїну руки можуть почати труситися, виникне серцебиття, біль у грудях, що надалі може загрожувати розвитком аритмії.

Навіщо запивати каву водою

Кавоман може перебувати в стані постійної збудженості й мати купу шлунково-кишкових розладів – закреп, здуття, діарея. Тож візьміть за правило обов’язково після кожної філіжанки кави випивати маленьку скляночку води. Навіщо це потрібно:

Запобігання зневодненню

Кофеїн у складі кави сприяє виведенню рідини з організму. Тож після вживання кави треба випити склянку води, аби поповнити запаси й нормалізувати рівень гідратації.

Покращення травлення

Кава, потрапивши до шлунково-кишкового тракту одних людей може призвести до діареї, а в інших спроможна викликати закреп. Якщо ж зап’єте ароматний напій водою, кислотність шлунку знизиться, перистальтика кишківника покращиться, а травлення полегшиться. Тож удасться запобігти купі проблем.

Навіщо запивати каву водою

Освіження дихання

Після кави в роті може відчуватися сухість, слини виділяється менше, а запах із рота набуває неприємного присмаку. Після води ваш подих знову стане свіжим і довколишні не будуть сахатися врізнобіч.

Профілактика серцевих хвороб

Надмірне вживання кави здатне призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, включно з гіпертензією та аритмією. Вода нейтралізуватиме вплив кофеїну на організм, то можна сподіватися, що серце після ароматної філіжанки не заболить.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?