Коли краще їсти фрукти: в першій половині дня до 12:00 чи у вечірньому меню після 16:00, до їжі чи після

Ми звикли вважати, що фрукти можна їсти без обмежень навіть під час дієти. Тим часом через високий вміст цукру краще не вживати плоди о будь-якій порі, а у спеціально визначений час.

На думку дієтологів, фрукти краще вживати у першій половині дня. Наприклад, додаючи до каші на сніданок. Це може бути яблуко, апельсин, ягоди тощо. Ввечері краще віддати перевагу овочам, особливо якщо ви весь час сидите на дивані чи за комп’ютером, а значить, практично не рухаєтеся.

Звісно, перевагу слід віддавати сирим фруктам і овочам. Так удасться наситити організм достатньою кількістю вітаміну С, а також корисними мінералами та волокнами. Краще з’їдати фруктовий чи овочевий салат на аперитив.

Коли краще вживати фрукти – на сніданок, обід чи вечерю

Часто у фільмах апельсиновий фреш подають на сніданок. І ніколи ви подібного не побачите на вечерю. Отже, візьміть за правило вживати фруктовий набір з 6 до 12 години. Подібне не стосується людей з підвищеною кислотністю, в яких подібний ранковий раціон може викликати печію, нетравлення чи безсоння.

Зазвичай яблучко чи сливу людина з’їдає на десерт після основної страви. У такому разі в кишківнику розпочинається зброджування їжі, яку було з’їдено до цього, а це шлях до здуття живота. А якщо робити це в проміжках між вживанням їжі, фрукти швидко зі шлунку відбудуть до кишківника й там віддадуть вітаміни та антиоксиданти.

Коли краще вживати фрукти – на сніданок, обід чи вечерю

Тож краще ласувати будь-яким фруктом між основним прийманням їжі, а не під час. Порція на добу має складати близько 400 грамів. А ще краще робити це перед сніданком чи обідом. Так і травлення нормалізується, і не фіксуватимуться стрибки цукру в крові.

Увечері взагалі краще не торкатися до солодких плодів. Швидкість метаболізму в цей час знижується, а фруктоза не розщеплюється, а накопичується в організмі, утворюючи жировий прошарок.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?