Серце в 50+ буде працювати, як годинник: просто треба їсти цю корисну кашу частіше – “суперфуд” за копійки

Ця страва має бути в раціоні кожної людини, адже це не лише смачно, а й корисно - яка каша зміцнить ваше здоров'я. Біжіть у магазин прямо зараз.

Гречка є одним із найулюбленіших продуктів, активно використовуваним для приготування різноманітних страв, таких як каша чи суп. Проте багато людей не знають про її корисні властивості та чому варто включити її в повсякденний раціон.

На думку нутриціологів гречка насправді є псевдозлаком, оскільки вона походить від насіння трав’янистої рослини. Цей вид крупи вирізняється високою поживною цінністю і повною відсутністю глютену, що робить її ідеальним вибором для тих, хто має специфічні захворювання, зокрема, проблеми з шлунково-кишковим трактом, аутоімунні захворювання або алергії.

Експерти розповіли, яка страва зміцнює здоровʼя
Експерти розповіли, яка страва зміцнює здоровʼя

Перевага гречки порівняно з іншими крупами полягає в її багатому складі клітковини. Гречка містить всі типи клітковини, що є важливими для підтримання здоров’я кишківника. Гречка вважається надзвичайно корисним продуктом, оскільки містить майже весь набір амінокислот, необхідних організму. З двадцяти відомих амінокислот у її складі присутні вісімнадцять. Найбільше в гречці представлено аспарагіну, глутаміну та гліцину.

Цей злаковий продукт часто входить до складу дієт для схуднення, що не є випадковим. Гречка має низьку калорійність, яка становить лише 313 калорій на 100 грамів, якщо її приготувати на воді. У ній повністю відсутні холестерин та трансжири, що робить її безпечним вибором для тих, хто дотримується здорового харчування.

Експерти розповіли, яка страва зміцнює здоровʼя
Експерти розповіли, яка страва зміцнює здоровʼя

Гречка багата на водорозчинні вітаміни групи В, зокрема В1, В2, В5, В6 та В9. Також у її складі містяться вітаміни Н, Е та РР, хоча жиророзчинних вітамінів вона не має. Однією з особливостей гречки є наявність вітаміну Р, відомого як рутин. Цей компонент позитивно впливає на здоров’я, оскільки зміцнює стінки артерій, роблячи їх більш еластичними.

Рутин також підтримує здоров’я капілярів, зменшуючи їх ламкість, посилює дію вітаміну С та сприяє поліпшенню роботи серця і функції щитовидної залози. Таким чином, гречка є не лише смачним, але й надзвичайно корисним продуктом для підтримки загального стану здоров’я.

Експерти розповіли, яка страва зміцнює здоровʼя
Експерти розповіли, яка страва зміцнює здоровʼя

Гречка вважається цінним продуктом завдяки своєму збалансованому складу мікроелементів та мінералів, що позитивно впливає на здоров’я організму. Регулярне вживання гречки підвищує імунітет, що допомагає організму протистояти простудним захворюванням. Гречка також може допомогти боротися з безсонням та деякими алергічними реакціями. Вона сприяє процесу кровотворення.

Нові статті

Схожі статті

20 років разом, 15 років одружені, троє дітей: Олександр Усик показав свою неймовірну дружину Катерину

Боксер Олександр Усик з пристрастю ставиться не лише до своєї справи, але й до родини. З нагоди 15-ї річниці він написав великий пост, присвячений своїй дружині.

“Я побачила Карпати з іншого боку”: як Тіна Кароль живе у власному будинку в горах і яку ще має нерухомість?

Тіна Кароль давно вже мріяла про будинок в Карпатах, ще відтоді, як вперше там побувала. Скільки ділянок має українська співачка у чарівних горах України?

Марина Бех-Романчук, Ольга Харлан, Еліна Світоліна: кого українці обрали найкрасивішою спортсменкою 2024

Їх люблять кілька мільйонів українців і неймовірно пишаються їхніми досягненнями та здобутками - Марина Бех-Романчук, Ольга Харлан та Еліна Світоліна.

Підкорили Європу: Злата Огнєвіч, Юлія Саніна, Тіна кароль на інші українські артистки, які сяють не лише тут

Європа в захваті: Українські артисти підкорюють сцену не лише вітчизняною сцену, але й залишаються у серцях поза кордонами! Хто з українських артистів підкорив Європу своїм сіянням?