Кока-кола не лише тамує спрагу й тонізує: досвідчені хазяєчки широко застосовують напій у господарстві

Кока-колу можна не лише пити. Цим напоєм користуються для безлічі справ – від чищення унітаза до позбавлення від слимаків.

Зніме нагар

У чайнику з часом збирається накип, а каструлі й пательні покриваються шаром пригорілого бруду. Просто залийте газованку в середину посуду, закип’ятіть, і тоді все дуже легко зніметься, а посуд стане ідеально чистим. Залишиться тільки сполоснути його.

Розчинить іржу

Кока-кола розчинить іржу

Кока-кола здатна відчищати поверхні, прихоплені іржею, чи у разі окислення. Налийте напій в місткість, в яку поміститься зіпсована річ. Витримайте протягом доби, після чого потріть і легко позбудетеся іржі. Таким же чином вдасться надати нове життя потьмянілим прикрасам. Каблучка чи ланцюжок засяють, немов нові, якщо їх витримати в заокеанському напої.

Очистить скло

Відмивати вікна й дзеркала набагато зручніше Кока-колою, аніж спеціальним засобом. Так не доведеться мучитися з розводами. У машині теж завжди тримайте пляшечку. Напій допоможе швидко прибрати лід зі скла автівки. Достатньо побризкати газованою рідиною, зачекати хвилину і зняти розталий лід.

Прочистить унітаз

Кока-кола прочистить унітаз

Забруднення в унітазі допоможе очистити наш універсальний засіб. Достатньо залити водичку в чашу і залишити на деякий час. Коли змиєте, все буде блищати. Вапняний наліт на сантехніці дуже гарно розчиняється Кока-колою. Просто просочіть ганчірку в газованому напої та обмотайте кран. За годину зніміть і змийте весь бруд.

Відчистить жуйку

Якщо гумка застигла на одязі чи навіть опинилася на волоссі, змочіть цю неприємність Кока-колою, трішки зачекайте, а потім легко зніміть жуйку.

Позбавить слимаків

Налийте Колу в пластикові стаканчики й закопайте їх у різних частинах городу так, щоб вони перебували на рівні землі. Нахаби позалазять туди, щоб поласувати, а вилізти назад не зможуть.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.