Спогади про Руслану Писанку, якій могло б виповнитися 58 років. За що її запам’ятали та ніколи не забудуть?

Сьогодні Руслані Писанці могло б виповнитися 58 років. Вона пішла з життя 19 липня 2022 року, але встигла залишити після себе численний творчій спадок — пісні, ролі в кіно і книгу

Сьогодні, в п’ятницю 17 листопада — колоритній українській акторці і ведучій Руслані Писанці мало б виповнитися 58 років. Нажаль, до цієї дати вона не дожила. Тяжка онкологічна хвороба обірвала її життя в ніч з 18 на 19 липня 2022 року в одній з лікарень Німеччини. Але пам’ять про цю чудову жінку назавжди закарбована в її кіноролях, книзі “Кулінарні соблазни Київської Русі” і телепроектах (таких, як “Прогноз погоди” і “Зважені та щасливі”, в якому Руся брала участь разом із своїм другим чоловіком Ігорем Ісаковим у 2017 році).

Факти з біографії Руслани Писанки
Факти з біографії Руслани Писанки

До уваги читачів — найбільш цікаві факти з творчого і особистого життя Руслани Ігорівни Писанко (саме так звучить її прізвище насправді), а також — найкращі її ролі в кіно та серіалах минулих років.

Факт № 1

Справжнє прізвище Руслани Ігорівни – Писанко. А ось Писанка — це сценічний псевдонім, який закріпився за акторкою ще з часів, коли вона була ведучою прогнозу погоди.

Факт № 2

Рідне місто Руслани Писанки — Київ. Вона народилась в родині кінооператора-документаліста Ігоря Писанка 17 листопада 1965 року. Батько акторки був нагороджений шевченківською премією за створення фільму “Радянська Україна”.

Факт № 3

В Руслани Писанки був молодший брат на ім’я Олег, який так же, як і батько, працював оператором. Він пішов з життя у 2012 році. Був в життєписі Руслані і третій оператор, Іван — який за сумісництвом став її першим чоловіком. Познайомились вони на кінофестивалі у кримському “Артеку”.

Факт № 4

Руслана Писанка з чоловіком
Руслана Писанка з чоловіком

Зі студентських років життя Руслани Ігорівни Писанко пов’язане з телебаченням і кінотворчістю. Вона навчалась на режисерському факультеті театрального інституту імени І. К. Карпенко-Карого у Києві. Багато хто з глядачів пригадує цю колоритну пані в образі ведучої програми “Погода” на телеканалі “Інтер”.

Руслана приймала активну участь і в інших проектах українського телебачення: “Танці з зірками”, “Зважені та щасливі”, “Зірка + Зірка”, “Службовий романс”. В останньому шоу, до речі, Руслана була співведучою з шоуменом Володимиром Зеленським, який зараз змінив гумор на політику, ставши українським президентом.

Факт № 5

Руслана Писанка мріяла про вступ до акторського факультету Щукінського училища, але її забракували через зайву вагу. Незважаючи на відсутність акторської освіти вона активно знімалась у фільмах та серіалах українського виробництва.

Наприклад, в 4-му сезоні проекту “Свати” від Кварталу-95 Писанка блискуче зіграла роль вожатої в дитячому таборі. В мюзиклі “Сорочинський ярмарок” вона подарувала глядачам роль акторки у національному вбранні, що виступала на сцені поряд із ярмарком. Є у фільмографії Писанки і інший мюзикл: “Три мушкетери”. В ньому вона відтворила одного з мушкетерів — Портоса.

Серед інших відомих робіт Руслани Писанки у кіно — Мея в комедійному фільмі “Кілька любовних історій” від режисера Андрія Бенкендорфа, Тетяна в екранізованій п’єсі “Москаль-чарівник”, відьма Горпина у фільмі “Вогнем і мечем”, Меланія в “Чорній Раді”.

Факт № 6

Церковне ім’я Руслани Писанки, яке їй дали при хрещенні — Руфіна. Про це розповідав її вдівець Ігор Ісаков — вже після похорону акторки.

Факт № 7

Руслана Писанка — не тільки акторка і ведуча. Вона — ще й автор власної книги “Кулінарні спокуси Київської Русі”. Головне послання цієї книжки: “Щоб людина була щасливою – у неї і продуктів, які вона їсть, має бути одна Батьківщина”. Над книгою Руслана працювала досить довго, самостійно підбирала смачні рецепти і готувала страви. Як зізнавалась сама авторка – до книги увійшли лише її улюблені страви української кухні.

Факт № 8

Багато років поспіль Руслана Писанка боролася із зайвими кілограмами. Акторка сиділа на багатьох дієтах, пробувала інтервальне голодування та роздільне харчування. Руслана намагалась не їсти після 6 годин, пила багато води – але марно. Зайва вага все одно поверталась. Хоча — глядачі та шанувальники творчості Русі саме за пишні форми її і полюбили.

Факт № 9

В останні роки життя Руслана Писанка багато грала в театральних антрепризах. На початку 2022 року, під час участі у виставі “Потяг “Одеса-мама”” акторка втратила свідомість прямо на сцені.

Факт № 10

Знак Зодіаку Руслани Писанки – Скорпіон. А ще акторка народилася у рік Змії і тому мала дуже сильний, вольовий характер, поєднаний із великою мудрістю.

Факт № 11

Особисте життя Руслани Писанки дуже довго не складалося. Вона подобалась багатьом чоловікам, але знайти рідну душу не могла. З першим своїм чоловіком Іваном акторка розлучилась через ревнощі з його боку. Сталося це після її участі у проекті “Танці з зірками”, де вона виступала в парі з танцюристом Миколою Коваленком. Її ж чоловік не міг спокійно спостерігати на те, як Руся спілкується з колегою по танцям, дуже сильно ревнував і, врешті решт — це призвело до розлучення пари.

А ось свого другого чоловіка, з яким прожила майже 10 років щасливого життя – Руслана замовила у Всесвіту. Акторка скористалась психологічною практикою та на звичайному аркуші паперу зробила опис того чоловіка, якого хотіла би бачити поряд із собою. І диво сталося. Вона зустріла Ігоря Ісакова, який був дуже схожий на той портрет, який Руслана описувала на аркуші і про який мріяла в своїй уяві.

Факт № 12

Руслана Писанка похована поряд із мамою та братом
Руслана Писанка похована поряд із мамою та братом

Руслана Писанка вмерла 19 липня 2022 року в Німеччині. Її тіло було кремовано, а 21 серпня акторку відспівали в Києві та поховали в крипті Свято-Преображенського собору. Нещодавно вона була перепохована на кладовищі Києва поряд з рідними.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.