Кока-кола не лише тамує спрагу й тонізує: досвідчені хазяєчки широко застосовують напій у господарстві

Кока-колу можна не лише пити. Цим напоєм користуються для безлічі справ – від чищення унітаза до позбавлення від слимаків.

Зніме нагар

У чайнику з часом збирається накип, а каструлі й пательні покриваються шаром пригорілого бруду. Просто залийте газованку в середину посуду, закип’ятіть, і тоді все дуже легко зніметься, а посуд стане ідеально чистим. Залишиться тільки сполоснути його.

Розчинить іржу

Кока-кола розчинить іржу

Кока-кола здатна відчищати поверхні, прихоплені іржею, чи у разі окислення. Налийте напій в місткість, в яку поміститься зіпсована річ. Витримайте протягом доби, після чого потріть і легко позбудетеся іржі. Таким же чином вдасться надати нове життя потьмянілим прикрасам. Каблучка чи ланцюжок засяють, немов нові, якщо їх витримати в заокеанському напої.

Очистить скло

Відмивати вікна й дзеркала набагато зручніше Кока-колою, аніж спеціальним засобом. Так не доведеться мучитися з розводами. У машині теж завжди тримайте пляшечку. Напій допоможе швидко прибрати лід зі скла автівки. Достатньо побризкати газованою рідиною, зачекати хвилину і зняти розталий лід.

Прочистить унітаз

Кока-кола прочистить унітаз

Забруднення в унітазі допоможе очистити наш універсальний засіб. Достатньо залити водичку в чашу і залишити на деякий час. Коли змиєте, все буде блищати. Вапняний наліт на сантехніці дуже гарно розчиняється Кока-колою. Просто просочіть ганчірку в газованому напої та обмотайте кран. За годину зніміть і змийте весь бруд.

Відчистить жуйку

Якщо гумка застигла на одязі чи навіть опинилася на волоссі, змочіть цю неприємність Кока-колою, трішки зачекайте, а потім легко зніміть жуйку.

Позбавить слимаків

Налийте Колу в пластикові стаканчики й закопайте їх у різних частинах городу так, щоб вони перебували на рівні землі. Нахаби позалазять туди, щоб поласувати, а вилізти назад не зможуть.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?