Кока-кола не лише тамує спрагу й тонізує: досвідчені хазяєчки широко застосовують напій у господарстві

Кока-колу можна не лише пити. Цим напоєм користуються для безлічі справ – від чищення унітаза до позбавлення від слимаків.

Зніме нагар

У чайнику з часом збирається накип, а каструлі й пательні покриваються шаром пригорілого бруду. Просто залийте газованку в середину посуду, закип’ятіть, і тоді все дуже легко зніметься, а посуд стане ідеально чистим. Залишиться тільки сполоснути його.

Розчинить іржу

Кока-кола розчинить іржу

Кока-кола здатна відчищати поверхні, прихоплені іржею, чи у разі окислення. Налийте напій в місткість, в яку поміститься зіпсована річ. Витримайте протягом доби, після чого потріть і легко позбудетеся іржі. Таким же чином вдасться надати нове життя потьмянілим прикрасам. Каблучка чи ланцюжок засяють, немов нові, якщо їх витримати в заокеанському напої.

Очистить скло

Відмивати вікна й дзеркала набагато зручніше Кока-колою, аніж спеціальним засобом. Так не доведеться мучитися з розводами. У машині теж завжди тримайте пляшечку. Напій допоможе швидко прибрати лід зі скла автівки. Достатньо побризкати газованою рідиною, зачекати хвилину і зняти розталий лід.

Прочистить унітаз

Кока-кола прочистить унітаз

Забруднення в унітазі допоможе очистити наш універсальний засіб. Достатньо залити водичку в чашу і залишити на деякий час. Коли змиєте, все буде блищати. Вапняний наліт на сантехніці дуже гарно розчиняється Кока-колою. Просто просочіть ганчірку в газованому напої та обмотайте кран. За годину зніміть і змийте весь бруд.

Відчистить жуйку

Якщо гумка застигла на одязі чи навіть опинилася на волоссі, змочіть цю неприємність Кока-колою, трішки зачекайте, а потім легко зніміть жуйку.

Позбавить слимаків

Налийте Колу в пластикові стаканчики й закопайте їх у різних частинах городу так, щоб вони перебували на рівні землі. Нахаби позалазять туди, щоб поласувати, а вилізти назад не зможуть.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.