Як заморозити яйця до новорічних свят: заощаджуємо, поки вони не подорожчали. Корисний лайфхак

Експерти наголошують, що до новорічних свят продовольча корзина буде дорожчати. Тому вже зараз варто подумати про методи заощадження. Наприклад, курячі яйця до салатів можна заморозити заздалегідь

Заморожені курячі яйця — зручна та корисна заготівля на зиму, яка дозволить суттєво заощадити гроші. Чимало українців навіть не здогадуються, що звичайні курячі яєчка можна заморожувати заздалегідь, щоб зекономити на їх купівлі перед Новим Роком, коли за традицією відбувається подорожчання продовольчої корзини.

Як правильно заморожувати курячі яйця
Як правильно заморожувати курячі яйця

Процес заморожування яєць має певні правила та рекомендації. Для нього потрібна підготовка, без якої продукт просто зіпсується.

Безпечна заготівля та заморожування яєць починається з того, що їх звільняють від шкарлупи. Курячі яйця розбивають в окрему ємність та збивають до отримання однорідної маси. Далі цю масу розливають у спеціальні форми для льоду. Також можете скористатись силіконовими формочками для запікання кексів. Збиті яйця в замороженому вигляді можуть зберігатися протягом 12 місяців.

Якщо ж ви плануєте заморожувати яєчка у шкарлупі — то їх потрібно попередньо відварити і дати трохи часу, щоб вони повністю охолонули. Потім яйця розміщують в герметичному контейнері та кладуть до морозильної камери. Там вони можуть зберігатись до 6 місяців.

Зверніть увагу, що розморожувати яйця потрібно доволі обережно — щоб не зіпсувати. Найкращий варіант — залишити їх у холодильнику на ніч, а потім – розігріти їх в електричній духовці. Якщо білки яєць заморожувались окремо — перед збиванням їм треба дати постояти приблизно 30 хвилин.

Курячі яйця: правила заморозки
Курячі яйця: правила заморозки

Нагадаємо, що дієтологи і лікарі наголошують на необхідності обмежень при вживанні курячих яєць. Завелика кількість цього продукту в раціоні може зашкодити здоров’ю, адже кожне яйце — це не тільки джерело корисних вітамінів і білку — але й холестерину, що міститься у жовтку. Велика кількість холестерину погано впливає на роботу серця.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?