Розморожую холодильник тільки так і лід відпадає за лічені хвилини: корисний лайхак із сіллю та гліцерином

Проблема намерзання льоду на морозильній камері турбує багатьох господинь. В кожному господарстві існує два дієвих засоби, які дозволять швиденько розморозити катеру холодильнику. Наводимо їх нижче.

Намерзання льоду в новому холодильнику може стати для господарів справжньою проблемою. Щоб позбутись від неї — необхідно спочатку розморозити камеру, а потім — почистити її.

Як швидко розморозити морозильну камеру: сольовий розчин
Як швидко розморозити морозильну камеру: сольовий розчин

Якщо ви правильно доглядаєте за морозилкою — то розморожувати її прийдеться не часто, лише 1-2 рази на рік. “Один Факт” зібрав для вас добірку засобів, які допоможуть назавжди позбутись проблеми наморожування льоду в морозилці.

Кухонна сіль

Щоб камера в холодильнику розмерзлась якомога швидше — використайте сольовий розчин і гарячу воду.
Покладіть пластикові пляшки із гарячою водою всередину морозилки. Поки вони охолоджуються — приготуйте розчин із солі. Для цього в склянці води розчиніть 2 столових ложки солі. Потім – перелийте суміш в пляшку із пульверизатором і обробіть ним стінки морозилки, на яких намерзає крига.

Звичайна сіль допоможе швидко розморозити морозильну камеру
Звичайна сіль допоможе швидко розморозити морозильну камеру

За кілька хвилин після такої обробки лід почне самостійно відпадати від стінок камери. Обережно зберіть його, щоб не пошкодити стінки.

Коли камера повністю розмерзнеться — подбайте про її дезінфекцію. Це особливо важливо, якщо в ній зберігають заморожене м’ясо. Для дезінфекції ідеально підійде хлоргексидин. Після миття просушіть добре поверхню стінок, а потім — протріть їх розчином Хлоргексидину.

Гліцерин

Гліцерин захистить морозильну камеру від намерзання льоду в подальшому. Після того, як ви її розморозили, помили та продезінфікували – нанесіть на суху поверхню стінок тонкий шар гліцерину. Використайте для цього звичайний ватний диск, змочивши його в цій рідині.
Гліцерин утворить на поверхні стінок морозилки тонку захисну плівку. Вона попередить появу на них крижаного наросту.

Гліцерин попередить намерзання льоду на морозильній камері
Гліцерин попередить намерзання льоду на морозильній камері

До речі, герметичність морозильної камери можна перевірити дуже просто. “Один Факт”вже писав про те, як це зробити за допомогою купюри у 10 гривень. Замість банкноти можете використати тонкий лист паперу. Вставте його між дверцятами та поличкою холодильнику і закрийте їх. Потім – потягніть лист на себе. Якщо він дуже легко вислизає — камера не герметична. Вочевидь, потрібно замінити ущільнювач на дверцятах.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?