Кока-кола не лише тамує спрагу й тонізує: досвідчені хазяєчки широко застосовують напій у господарстві

Кока-колу можна не лише пити. Цим напоєм користуються для безлічі справ – від чищення унітаза до позбавлення від слимаків.

Зніме нагар

У чайнику з часом збирається накип, а каструлі й пательні покриваються шаром пригорілого бруду. Просто залийте газованку в середину посуду, закип’ятіть, і тоді все дуже легко зніметься, а посуд стане ідеально чистим. Залишиться тільки сполоснути його.

Розчинить іржу

Кока-кола розчинить іржу

Кока-кола здатна відчищати поверхні, прихоплені іржею, чи у разі окислення. Налийте напій в місткість, в яку поміститься зіпсована річ. Витримайте протягом доби, після чого потріть і легко позбудетеся іржі. Таким же чином вдасться надати нове життя потьмянілим прикрасам. Каблучка чи ланцюжок засяють, немов нові, якщо їх витримати в заокеанському напої.

Очистить скло

Відмивати вікна й дзеркала набагато зручніше Кока-колою, аніж спеціальним засобом. Так не доведеться мучитися з розводами. У машині теж завжди тримайте пляшечку. Напій допоможе швидко прибрати лід зі скла автівки. Достатньо побризкати газованою рідиною, зачекати хвилину і зняти розталий лід.

Прочистить унітаз

Кока-кола прочистить унітаз

Забруднення в унітазі допоможе очистити наш універсальний засіб. Достатньо залити водичку в чашу і залишити на деякий час. Коли змиєте, все буде блищати. Вапняний наліт на сантехніці дуже гарно розчиняється Кока-колою. Просто просочіть ганчірку в газованому напої та обмотайте кран. За годину зніміть і змийте весь бруд.

Відчистить жуйку

Якщо гумка застигла на одязі чи навіть опинилася на волоссі, змочіть цю неприємність Кока-колою, трішки зачекайте, а потім легко зніміть жуйку.

Позбавить слимаків

Налийте Колу в пластикові стаканчики й закопайте їх у різних частинах городу так, щоб вони перебували на рівні землі. Нахаби позалазять туди, щоб поласувати, а вилізти назад не зможуть.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.