Спогади про Руслану Писанку, якій могло б виповнитися 58 років. За що її запам’ятали та ніколи не забудуть?

Сьогодні Руслані Писанці могло б виповнитися 58 років. Вона пішла з життя 19 липня 2022 року, але встигла залишити після себе численний творчій спадок — пісні, ролі в кіно і книгу

Сьогодні, в п’ятницю 17 листопада — колоритній українській акторці і ведучій Руслані Писанці мало б виповнитися 58 років. Нажаль, до цієї дати вона не дожила. Тяжка онкологічна хвороба обірвала її життя в ніч з 18 на 19 липня 2022 року в одній з лікарень Німеччини. Але пам’ять про цю чудову жінку назавжди закарбована в її кіноролях, книзі “Кулінарні соблазни Київської Русі” і телепроектах (таких, як “Прогноз погоди” і “Зважені та щасливі”, в якому Руся брала участь разом із своїм другим чоловіком Ігорем Ісаковим у 2017 році).

Факти з біографії Руслани Писанки
Факти з біографії Руслани Писанки

До уваги читачів — найбільш цікаві факти з творчого і особистого життя Руслани Ігорівни Писанко (саме так звучить її прізвище насправді), а також — найкращі її ролі в кіно та серіалах минулих років.

Факт № 1

Справжнє прізвище Руслани Ігорівни – Писанко. А ось Писанка — це сценічний псевдонім, який закріпився за акторкою ще з часів, коли вона була ведучою прогнозу погоди.

Факт № 2

Рідне місто Руслани Писанки — Київ. Вона народилась в родині кінооператора-документаліста Ігоря Писанка 17 листопада 1965 року. Батько акторки був нагороджений шевченківською премією за створення фільму “Радянська Україна”.

Факт № 3

В Руслани Писанки був молодший брат на ім’я Олег, який так же, як і батько, працював оператором. Він пішов з життя у 2012 році. Був в життєписі Руслані і третій оператор, Іван — який за сумісництвом став її першим чоловіком. Познайомились вони на кінофестивалі у кримському “Артеку”.

Факт № 4

Руслана Писанка з чоловіком
Руслана Писанка з чоловіком

Зі студентських років життя Руслани Ігорівни Писанко пов’язане з телебаченням і кінотворчістю. Вона навчалась на режисерському факультеті театрального інституту імени І. К. Карпенко-Карого у Києві. Багато хто з глядачів пригадує цю колоритну пані в образі ведучої програми “Погода” на телеканалі “Інтер”.

Руслана приймала активну участь і в інших проектах українського телебачення: “Танці з зірками”, “Зважені та щасливі”, “Зірка + Зірка”, “Службовий романс”. В останньому шоу, до речі, Руслана була співведучою з шоуменом Володимиром Зеленським, який зараз змінив гумор на політику, ставши українським президентом.

Факт № 5

Руслана Писанка мріяла про вступ до акторського факультету Щукінського училища, але її забракували через зайву вагу. Незважаючи на відсутність акторської освіти вона активно знімалась у фільмах та серіалах українського виробництва.

Наприклад, в 4-му сезоні проекту “Свати” від Кварталу-95 Писанка блискуче зіграла роль вожатої в дитячому таборі. В мюзиклі “Сорочинський ярмарок” вона подарувала глядачам роль акторки у національному вбранні, що виступала на сцені поряд із ярмарком. Є у фільмографії Писанки і інший мюзикл: “Три мушкетери”. В ньому вона відтворила одного з мушкетерів — Портоса.

Серед інших відомих робіт Руслани Писанки у кіно — Мея в комедійному фільмі “Кілька любовних історій” від режисера Андрія Бенкендорфа, Тетяна в екранізованій п’єсі “Москаль-чарівник”, відьма Горпина у фільмі “Вогнем і мечем”, Меланія в “Чорній Раді”.

Факт № 6

Церковне ім’я Руслани Писанки, яке їй дали при хрещенні — Руфіна. Про це розповідав її вдівець Ігор Ісаков — вже після похорону акторки.

Факт № 7

Руслана Писанка — не тільки акторка і ведуча. Вона — ще й автор власної книги “Кулінарні спокуси Київської Русі”. Головне послання цієї книжки: “Щоб людина була щасливою – у неї і продуктів, які вона їсть, має бути одна Батьківщина”. Над книгою Руслана працювала досить довго, самостійно підбирала смачні рецепти і готувала страви. Як зізнавалась сама авторка – до книги увійшли лише її улюблені страви української кухні.

Факт № 8

Багато років поспіль Руслана Писанка боролася із зайвими кілограмами. Акторка сиділа на багатьох дієтах, пробувала інтервальне голодування та роздільне харчування. Руслана намагалась не їсти після 6 годин, пила багато води – але марно. Зайва вага все одно поверталась. Хоча — глядачі та шанувальники творчості Русі саме за пишні форми її і полюбили.

Факт № 9

В останні роки життя Руслана Писанка багато грала в театральних антрепризах. На початку 2022 року, під час участі у виставі “Потяг “Одеса-мама”” акторка втратила свідомість прямо на сцені.

Факт № 10

Знак Зодіаку Руслани Писанки – Скорпіон. А ще акторка народилася у рік Змії і тому мала дуже сильний, вольовий характер, поєднаний із великою мудрістю.

Факт № 11

Особисте життя Руслани Писанки дуже довго не складалося. Вона подобалась багатьом чоловікам, але знайти рідну душу не могла. З першим своїм чоловіком Іваном акторка розлучилась через ревнощі з його боку. Сталося це після її участі у проекті “Танці з зірками”, де вона виступала в парі з танцюристом Миколою Коваленком. Її ж чоловік не міг спокійно спостерігати на те, як Руся спілкується з колегою по танцям, дуже сильно ревнував і, врешті решт — це призвело до розлучення пари.

А ось свого другого чоловіка, з яким прожила майже 10 років щасливого життя – Руслана замовила у Всесвіту. Акторка скористалась психологічною практикою та на звичайному аркуші паперу зробила опис того чоловіка, якого хотіла би бачити поряд із собою. І диво сталося. Вона зустріла Ігоря Ісакова, який був дуже схожий на той портрет, який Руслана описувала на аркуші і про який мріяла в своїй уяві.

Факт № 12

Руслана Писанка похована поряд із мамою та братом
Руслана Писанка похована поряд із мамою та братом

Руслана Писанка вмерла 19 липня 2022 року в Німеччині. Її тіло було кремовано, а 21 серпня акторку відспівали в Києві та поховали в крипті Свято-Преображенського собору. Нещодавно вона була перепохована на кладовищі Києва поряд з рідними.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?