“Сад на даху” у Кропивницькому потроху розширюється: до рослинності на даху додаються балкони й підвіконня

Відома ініціатива "Сади перемоги" в Кропивницькому дещо трансформувалася в іншу ідею. Тут на площі 60 квадратних метрів облаштували "Сад на даху", де вирощують не лише квіти, а й деяку городину і запашні трави.

Відома ініціатива “Сади перемоги” в Кропивницькому дещо трансформувалася в іншу ідею. Тут на площі 60 квадратних метрів облаштували “Сад на даху“, де вирощують не лише квіти, а й деяку городину і запашні трави.

У Гончаренко-Центрі довго мізкували над тим, як використати дах офісу, який має загородження і сходи на гору з 2 поверху. Врешті придумали створити для людей, які мешкають у багатоповерхівках, простір для вирощування зелених насаджень.

Сад на даху

Ідею почали втілювати в життя ще до початку повномасштабної агресії росіян. Встановили по периметру ящики, застеливши агроволокном і наповнивши біогумусом. До роботи долучилися не лише містяни. Тепер тут відпочивають душею ще й вимушені переселенці.

Сад на даху

Під наглядом досвідченої агрономки висадили розсаду й насіння. Торік до квітів додали ще й овочеву групу – томати, зелений горошок, моркву тощо. Садівники-добровольці мали не лише висадити рослини, але й доглядати за ними й регулярно поливати.

Сад на даху

Без квітів не обійшлося й цьогоріч, адже хочеться, щоб довкола все цвіло, даруючи затишок і спокій. Тепер у цьому квітучому просторі проводять заняття йогою й інші масові заходи.

Сад на даху

Оскільки ящиків виявилося значно більше, їх роздали всім охочим, щоб облаштували собі невеличкі городики просто на балконах чи підвіконнях. Висаджувати можна все, що завгодно. Особливо це важливо для людей, які через війну опинилися далеко від власних домівок і сумують за рідним домом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?