Норвезький багатій зустрів 100-літній ювілей: кому бездітний бізнесмен Олав Тон заповість свої мільярди

У Норвегії всі знають Олава Тона. На рахунках у бізнесмена накопичилося 6 мільярдів доларів. Улітку успішний бізнесмен відзначив 100-річний ювілей. Кому заповість своє добро?

Попри такий поважний вік Олав Тон продовжує працювати 6 днів на тиждень. Мільярдер їздить на старенькому Volkswagen, причому послугами водія не користується – водить сам. До офісу приходить першим, а йде зазвичай останнім.

У 95 років бізнесмен одружився з 79-річною жінкою. Під час весільної церемонії в Осло у власному готелі Тона наречений вбрався в традиційний костюм та червону шапочку. Сисель Хага була в жовтому костюмі та яскравому капелюшку.

100-літній мільярдер розпорядився статками

До цього пара жила 35 років разом, але дітей так і не нажили. Це вже другий шлюб багатія. Без своєї улюбленої червоної шапочки мільярдер із дому не виходить. Її власноруч зв’язала Сисель ще зо 3 десятиліття тому. Зі зворотного боку головного убору про всяк випадок зроблено надпис: “Хто знайшов, тому 500 крон”.

Олав усвідомлює, що нажити такі шалені статки йому допомогли люди, які працюють пліч-о-пліч із ним. Він віддячив їм відкриттям 20 тисяч робочих місць. І це лише за останні 5 років.

100-літній мільярдер розпорядився статками

Народився майбутній учасник списку Forbes на фермі. До міста їздив виключно з метою продажу шкурок лисиць. Саме з двох шкурок рудої лисиці, які продав за 600 крон, молодик розпочав бізнес. Першу будівлю Тон придбав у 1951 році, а ресторан відкрив 1966-го. Відтоді в його власності накопичилося 450 об’єктів – це магазини, офіси, готелі тощо.

Оскільки за 100 років життя бізнесмен не спромігся народити дітей, то вирішив понад 70% нажитих статків передати у благодійний фонд. А ще він вважає за необхідне проводити різноманітні медичні досліди, на що теж виділяє кошти. 10 років тому чоловік став мільярдером. За ці 9 років спромігся з 1 мільярда зробити цілих 6.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?