Один факт, чому в фарш до котлет не можна додавати яєчний жовток: кулінарний секрет від бабусі

Багато господинь переконані, що обов'язково треба додавати жовток до фаршу для котлет. Але насправді жовтого кружальця там узагалі не має бути. Читайте детальніше далі у статті.

Попри всі кулінарні упередження про те, що нібито без жовтка котлети розваляться під час обсмаження та не триматимуть форму – це міф. Курячі жовтки не мають бути в фарші, і далі ми розповімо чому.

Чому в фарш до котлет не можна додавати жовток

Яєчний жовток насправді робить фарш жорстким та тугим, а це нам зовсім не потрібно. Нічого він не розм’якшує, адже для цього в котлетах викорустовується хліб, розмочений у молоці. А для того, щоб котлети тримали форму під час обсмаження, бабусі рекомендують додавати лише білок.

Чи можна додавати яєчний жовток у фарш для котлет: кулінарний секрет
Чи можна додавати яєчний жовток у фарш для котлет: кулінарний секрет

Тому не варто додавати у фарш для котлет цілі яйця, і тим паче лише жовток. До того ж, котлети без жовтку виходять набагато менш калорійними.

Але є випадки, коли жовток до котлет додавати необхідно. Ці випадки – це використання яловичого або свиного фаршу. Вони втратять весь сік та стануть сухими, тому використання цілого яйця буде більш ніж доречним. Але якщо ви до свинини чи яловичини додаєте курятину – можна обійтися й без жовтка.

Чи можна додавати яєчний жовток у фарш для котлет: кулінарний секрет
Чи можна додавати яєчний жовток у фарш для котлет: кулінарний секрет

До речі, професійні кулінари пропонують замочувати батон або хліб для фаршу не в молоці а у воді. Чому – спитаєте ви, а відповід проста: в молоці є білок, перебір із яким зробить страву гіршою. Білок під час обсмаження згортається та поглинає вологу, тому котлети виходять сухими. Але і не додавати білок взагалі не варіант – тоді котлети точно розваляться. Тому доведеться обирати, що ви більше хочете додати до фаршу: яєчний білок чи білок з молока, в якому ви замочуватимете хліб.

Не думайте, що хліб у котлети додають лише для здешевлення страви. Завдяки ньому котлетки виходять ніжними і соковитими, і частка хліба має бути не менше чверті маси м’яса. Тобто, на кілограм подрібненого м’яса для котлет потрібно взяти як мінімум 250 грамів хліба (до занурення в воду).

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?