Додайте це у воду, і бокали з серванта блищатимуть, як в дорогому ресторані. Перевірений роками лайфхак

Із наближенням Різдвяних та Новорічних свят багато господинь задаються питанням – як змусити посуд на святковому столі блищати, як в ресторані? Ми знаємо один доступний та перевірений спосіб.

Скляний і кришталевий посуд може мутніти з безлічі різних причин – це і вапняні відкладення в воді, і мийний засіб для посуду, сліди від пальців, конденсат, утворений за неправильних умов зберігання тощо. Тим паче, якщо не прибрати ці помутніння одразу – з часом із ними буде неможливо впоратись. Але ми знаємо декілька порад, які допоможуть прибрати навіть найвпертішими слідами.

Як повернути блиск бокалам у домашніх умовах

Як виявилось, існують 3 прості способи справитися з помутнінням та іншими забрудненнями на бокалах – ними користуються всі експерти. Єдине, від чого доведеться відмовитись – це миття келихів у посудомийній машині, яке тільки шкодить посуду.

Як прибрати помутніння зі скла та з бокалів доступним засобом, що є в кожній оселі
Як прибрати помутніння зі скла та з бокалів доступним засобом, що є в кожній оселі

Столовий оцет

Замочування келихів та й будь-якого скляного посуду в розчині води та оцту в рівних пропорціях допоможе прибрати каламутну плівку, що утворюється з часом через неправильний догляд. Достатньо всього 15 хвилин – і ваші бокали точно сяятимуть набагато яскравіше.

Газета чи мікрофібра

Не полінуйтесь і відполіруйте скляний посуд зім’ятою в кульку газетою чи ганчіркою з мікрофібри. Це дасть келихам і тарілкам блискучу поверхню без плям і патьоків.

Нешліфований рис

Якщо на ваших бокалах є химерний об’ємний візерунок, особливо на ніжці – покрутіть його в контейнері з нешліфованим рисом, щоб очистити всі важкодоступні місця.

Також експерти радять чистити та полірувати келихи з верху чаші та донизу, щоб не пройти повз ніяких плям. Спробуйте також потримати посуд над кип’ятком, що парує, протягом деякого часу – це діятиме як делікатний пароочисник: розчинить плями, патьоки та сліди їжі чи напоїв, і вам буде набагато легше очистити свої бокали.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.