Шеф-кухар Євген Клопотенко назвав ТОП страв національної кухні для частування іноземців: це не голубці

Євген Клопотенко — відомий в Україні кулінарний експерт і шеф-кухар. Днями він побував на зйомках шоу "Я люблю Україну" і назвав ТОП-4 національні страви, якими треба причастувати іноземних гостей.

Євген Клопотенко — популярний український кулінар, який веде свій власний блог у соцмережах, активно займається благодійною діяльністю і регулярно бавить нас новими смачними рецептами.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко
Український шеф-кухар Євген Клопотенко

Днями Євген побував на зйомках телевізійної програми “Я люблю Україну”, в рамках якої перерахував 4 національні страви, що повністю розкривають смак справжньої України. Дивно, але до списку Клопотенка не потрапили ані вареники з цибулевою засмажкою, ані голубці в капустяному листячку.

Ось чим, на думку відомого шеф-кухаря, треба частувати іноземних гостей, які приїжджають до України:

  • борщ;
  • форшмак (страва з оселедця, запеченого із картоплею, цибулею, перцем і сметаною);
  • чебуреки;
  • сирники.

Також Клопотенко додав, що саме для нього Україна смакує шашличним димком, сметаною, великою кількістю овочів та білими грибами.

Українська національна страва: борщ
Українська національна страва: борщ

Євген Клопотенко зазначив, що його мета –  змінення харчових звичок українців, їх покращення. Кулінар звертає увагу на те, що останніми роками на святкових застіллях українців — все менше салатів зі шкідливим майонезом, що не може не радувати. З кожним роком попит на страви української кухні зростає. На думку Євгена Клопотенко — саме через їжу українці пізнають себе і свою культуру.

Рецепт смачних українських сирників від Євгена Клопотенка

Сирники - страва, якою смакує Україна
Сирники – страва, якою смакує Україна

Сирники по-українські вийдуть смачними та ніжними, якщо ретельно вимішати сирну масу. Євген Клопотенко радить зробити це за допомогою товкачки або виделки.

Також шеф-кухар звертає увагу на те, що забагато цукру до сирників додавати не треба. Бо під час обсмажування скоринка на них згорить раніше, аніж сирники добре просмажаться всередині.

Інгредієнти для сирників:

  • кисломолочний сир 9% (400 г);
  • цукор (3 ст. л.);
  • 1 яйце;
  • борошно (3 ст. л. + ще трохи – для паніровки);
  • ванільний цукор (10 г);
  • соняшникова олія для обсмажування (3.4 ст.л.);
  • щіпка солі.

Покроковий рецепт приготування сирників

Крок № 1. Замісіть тісто. Для цього перемішайте в окремій мисці в наданих пропорціях кисломолочний сир, ванільний цукор, яйце, цукор та щіпку солі (щоб досягти балансу смаку).

Крок № 2. Всі інгредієнти перемішайте виделкою або ж товкачкою для картоплі – щоб вийшла однорідна маса.

Крок № 3. Додайте в суміш 3 столових ложки борошна з гіркою. Перемішайте всі компоненти, щоб вийшла однорідна і пластична маса, що схожа на звичайне тісто. Якщо кисломолочний сир занадто вологий – борошна знадобиться трохи більше.

Крок № 4. Із отриманої маси сформуйте сирники. Перед цим розпиліть трохи борошна на дошку, а руки – змастіть рослинною олією. Візьміть трошечки сирної маси (50-60 г). Сформуйте з неї круглі сирники з діаметром 4 см та 2 см заввишки.

Крок № 5. Викладіть сирники на дошку, припорошену пшеничним борошном – таким чином, щоб сусідні вироби не торкались один одного. Обваляйте сирники з усіх боків у борошні  — щоб вони добре тримали форму під час обжарювання.

Крок № 6. Поставте на вогонь пательню, налийте в неї 3-4 столових ложки масла і розігрійте на середньому вогні. Викладайте на пательню підготовлені сирники та обсмажуйте протягом 3-4 хвилин – поки не з’явиться золотиста скоринка. На обжарювання виробу з кожного боку йде приблизно 2 хвилини. Тут все залежить від інтенсивності нагріву пательні та розмірів самого сирнику.

Готові сирнички викладіть на окрему тарілку, вкриту паперовим рушником (він вбере в себе рештки олії). Подавати страву до столу краще в теплому вигляді. Можете приправити їх густою сметаною. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?