Родинне чаювання без цього печива не обходиться: всього 15 хвилин і на столі ціла гора смакоти за копійки

Якщо треба приготувати печиво нашвидкуруч, кращого рецепта не знайдете. Мінімум інгредієнтів роблять солодощі доступними, а духовка запече вироби до рум'яної скоринки.

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл. борошна;
  • 1 яйце;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 0,5 скл. олії;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка ваніліну.
Бюджетне цукрове печиво

У такому вигляді печиво вийде занадто цукровим. Тож якщо треба, щоб було не надто солодко, зменште кількість цукру. Олія має бути рафінованою, без запаху.

У велику миску, в якій замішуватимете тісто, вбийте яйце. Всипте цукор та ванілін. Влийте олію. Розмішайте інгредієнти ложкою. Маса має стати схожою на мед. Всипте крізь сито половину порції борошна та розпушувач. Ще раз розмішайте все ложкою.

Бюджетне цукрове печиво

Не ігноруйте момент просіювання. Таким чином удасться позбутися будь-якого сміття з борошна. До того ж випічка вийде набагато пухкішою, адже борошно насититься потрібним для цього киснем.

Додайте решту борошна і приступайте до замісу руками. Тісто має перестати липнути до рук і скачатися в кулю. Деко, на якому будете випікати цукрове печиво, вистеліть пергаментним папером.

Бюджетне цукрове печиво

Відщипуйте від великого шматка тіста шматочки завбільшки з волоський горіх. Розплескуйте їх руками й викладайте на папір для випікання на певній відстані, бо печиво буде підростати.

Можете залишити кружальця. А якщо є бажання, виделкою чи чаркою зробіть надсічки. За бажанням присипте корицею чи цукром. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Печиво випікається дуже швидко – близько 10-15 хвилин.

Бюджетне цукрове печиво

Попервах цукрове печиво буде дуже м’яким, та коли трішки полежить, затвердіє. Подавайте до чаю чи молока, коли повністю прохолоне. Тихий родинний вечір пройде, як годиться.

Якщо хочеться чогось більш вишуканого, пропонуємо ще 3 рецепти печива на вибір:

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?