Як приготувати по-справжньому соковиті котлети без яєць, хлібу та сирої картоплі: так готують в ресторанах

Домашні котлетки вийдуть соковитими та пишними навіть без хлібу та курячих яєць. Що потрібно додати до фаршу, щоб котлети вийшли соковитими – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Фарш на котлети в домашніх умовах практично завжди готують із додаванням додаткових інгредієнтів. Зазвичай, щоб зробити їх більш соковитими та пишними — господині додають до фаршу терту картоплю та курячі яйця. Але без цих складових все ж можна обійтися.
“Один Факт” підготував для вас рецепт найсмачніших та апетитних котлеток, в яких немає ані хлібу, ані яєць, ані тертої картоплі.

Як приготувати соковиті котлетки без картоплі
Як приготувати соковиті котлетки без картоплі

Головна перевага котлеток, приготованих за цим рецептом — це те, що їх можна заготовити про запас. Такі котлетки добре зберігаються в морозильній камері. В подальшому, при розігріванні — м’ясний виріб не втратить своїх смакових і корисних властивостей.

Рецепт приготування соковитих котлет: перелік складових
Рецепт приготування соковитих котлет: перелік складових

Для приготування диво-котлеток без яєць, картоплі та хліба знадобляться наступні інгредієнти:

  • курячий фарш: 1 кг;
  • вівсяні пластівці: 2 столових ложки;
  • морква: 100 г;
  • ріпчаста цибуля: 100 г;
  • броколі: 350 г;
  • кабачок: 150 г;
  • часник, сіль, подрібнений імбир або ж імбирний порошок — за смаком.

Покрокова схема приготування котлет без хліба та яєць

Покрокова схема приготування соковитих котлет без картоплі та хлібу
Покрокова схема приготування соковитих котлет без картоплі та хлібу

Крок № 1. Закип’ятіть на плиті воду і вкиньте в неї броколі. Варіть їх приблизно одну хвилину. Потім — дістаньте броколі і залийте холодною водою. Коли капуста повністю охолоне — подрібніть її ножем.

Крок № 2. Моркву із кабачком натріть на тертці. Можете взяти звичайну або ж для корейської моркви. Дрібно посічіть на дошці ріпчасту цибулю.

Крок № 3. Змішайте усі інгредієнти, посоліть та додайте спеції. Трохи відбийте фарш, як це робите під час приготування звичайних котлет.

Крок № 4. Змішайте і посоліть усі інгредієнти. Додайте спеції за смаком.

Крок № 5. Сформуйте котлети. Розігрійте на пательні з антипригарним покриттям рослинну олію для смаження. Потім покладіть туди котлети та обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки. Також можете приготувати з цього фаршу котлети на пару або запекти їх у духовці.

Якщо плануєте запікати котлети – розігрійте духовку до температури + 200 ºC. Готуйте котлети в духовці протягом 25-30 хвилин

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?