Райські куточки світу із самою чистою водою на планеті: ТОП-5 місць, де варто відпочити туристам

Райські куточки світу існують. Саме тут – найчистіша вода, вишукані ландшафти і незвичні морські та океанські мешканці. Пропонуємо до уваги читачів ТОП-5 місць для незабутнього відпочинку.

Планета Земля – це осередок самих різноманітних, дивних, райських або пекельних місць. Пропонуємо до уваги читачів добірку з 5-ти гарних куточків планети, де можна не тільки гарно відпочити від повсякденної метушні, а й скупатися в найчистішій воді.

Маврикій

Острів Маврикій
Острів Маврикій

Прекрасний острів-держава, що розташований в Індійському океані. Його омивають найчистіші води в світі. Любителі поплавати або зайнятись дайвінгом після подорожі сюди точно залишаться задоволеними. Острівна країна з прозорими пляжами та на диво прозорими бірюзовими водами – результат зусиль керівництва та місцевих мешканців, що спрямовані на збереження природи.

Нова Зеландія

Нова Зеландія
Нова Зеландія

В південній частині країни розташувались найвідоміші та не зворушені людиною фіорди в світі. В оточенні тропічних лісів та вкритих сніговою шапкою гірських вершин — ці глибокі та вузенькі заливи формують дивовижну атмосферу навкруги. На диво чисті, блакитні води відображають чарівний і неповторний ландшафт.

Мальдіви

Мальдівські острови
Мальдівські острови

Мальдіви — ще один райський куточок планети, що у всьому світі відомий як тропічний рай посеред Індійського океану. В складі цього гігантського архіпелагу нараховується більше 1000 дивовижних коралових островів, кожен з яких прикрашений чистими пляжами та прозорою блакитною водою.

Мальдіви відомі саме своїми кораловими рифами, різноманітною морською фауною та флорою. Прозорі води забезпечують ідеальну видимість. Завдяки цьому на Мальдівах створені ідеальні умови для занять дайвінгом чи снорклінгом.

Сейшельскі острови

Сейшельскі острови
Сейшельскі острови

Сейшельскі острови — це осередок численних природних заповідників та кристально чистої бірюзової води океану. Керівництво острівної держави приділяє багато уваги збереженню первинного навколишнього середовища. Тут діють суворі правила рибної ловлі, створені прекрасні умови для занять сноркелінгом (плавання під водою з маскою та спеціальною трубкою для дихання). Гості Сейшельских островів зможуть в повній мірі насолодитись чудовими пейзажами.

Андаманські острови

Андаманські острови
Андаманські острови

Андаманські острови — віддалений архіпелаг в Індійському океані, що відомий в світі гарною природою і недоторканими пляжами. Тут кожен гість зможе відпочити, знайти спокій та відволіктись від швидкоплинного миру.

Андаманські острови – це потаємна перлина з яскравими кораловими рифами, різноманітною фауною та океанічною флорою, а ще — кристально чистою водою.

Керівництво запровадило на цих островах суворі норми з охорони природи. Влада обмежила сюди доступ туристів, а крім того – встановила заборону на діяльність, яка спричиняє шкоду кораловим рифам. Ці заходи допомагають зберегти дивовижну чистоту та екологічне різноманіття морів, що оточують Андаманські острови.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?