Українським біженцям виплатять по 5 тисяч євро при поверненні додому в Україну: хто і як може отримати

У деяких країнах Західної Європи вирішили позбутися українських біженців. Людей не виганяють, але за повернення додому готову платити від 1 тисячі до 5 тисяч євро. Кому найбільше пощастило?

Норвегія

Всім українцям, які нині перебувають у цій країні і надумають повернутися на батьківщину, виплатять 17,5 тис. крон. Отримавши цю суму, слід відразу ж придбати квиток і відправитися додому, сповіщає oboz.ua.

Українським біженцям виплатять компенсацію за повернення додому

Якщо людина має посвідку на проживання чи статус колективного захисту, то оформивши відповідні документи в Норвезькому імміграційному управлінні та пред’явивши куплені квитки, отримає на руки суму, еквівалентну 1,2 тис. доларів.

Фінляндія

Норвегія хоч і не є членом ЄС, але подала гарний приклад іншим. Услід за норвежцями відповідний закон з’явився й у фінів. Він набирає чинності у 2024 році. Тут готові платити навіть тим, кому відмовили у притулку в цій країні. Якщо заявник відкличе прохання про притулок, він також може розраховувати на 5300 євро.

Українським біженцям виплатять компенсацію за повернення додому

Щоб отримати всю суму в повному об’ємі, слід укластися в 30-денний термін. Коли він спливе, сума гранту різко зменшиться до 2000 євро. Ці гроші можна не лише отримати на руки, але й використати як оплату за навчання чи на відкриття малого бізнесу.

Чехія

Поки у цій країні діє тимчасовий захист для українців, який продовжили до березня 2025 року. Якщо є бажання повернутися додому раніше, чеський уряд обіцяє надати виплату певної суми. Кількість грошей не сповіщається. Отримати ці підйомні можуть лише ті біженці, право яких на перебування в Чехії складає більш як 3 місяці.

Інші країни

У Швейцарії розглядали питання про виплати 4355 доларів для українських біженців, що повертаються, але цю норму поки що не затвердили. У розробці програма виїзних виплат нині перебуває і в Ірландії. Гроші готові виплачувати тим українцям, житло яких на батьківщині уціліло.

Нові статті

Схожі статті

Рідний брат Тіни Кароль одружився з сестрою відомої української актриси: у них народилася донечка (ФОТО)

Тіна Кароль та Ірма Вітовська є родичками, і це все через те, що брат співачки одружений із сестрою акторки - що відомо про подружжя, яке має донечку?

“Увага! Туристи відпочивають”: 10 літніх фото, які піднімуть вам настрій – хто впізнав себе?

Літо – чудова можливість не тільки гарно відпочити біля води та на пляжі. Тепла погода створює простір для креативу і гумористичних світлин для родинного альбому. Дивіться добірку фото з пляжів/

“А ще, я йду”: телеведуча 1+1 Наталія Островська зізналась, що йде з екранів та назвала реальну причину

Ведуча ТСН Наталія Островська приголомшила новиною, що найближчим часом її не буде на екрані та розсекретила причину. Подробиці особистого життя.

“Це був період рагульства”: 42-річна Ольга Фреймут розповіла всю правду про своїх колишніх чоловіків

Аристократиня Ольга Фреймут мала бурхливе життя, але вибрала лише одного чоловіка, якому народила двох дітей: що відомо про екс-чоловіків зірки?