Наймудріша цитата мільярдера Генрі Форда: як ставитися до грошей, щоб вони з гаманця ніколи не вибували

Генрі Форд — американський конструктор автомобілів. Він був мільярдером, але вів аскетичний спосіб життя. Цей великий винахідник мав унікальні погляди на гроші та відносини людей із ними.

Американський конструктор автомобілів Генрі Форд був унікальною та суперечливою особистістю. В світі його знають, як великого винахідника, філософа та мислителя. Відомо, що Форд вів доволі аскетичний спосіб життя. Однак це не завадило йому “сколотити” мільярдні статки. І все завдяки тому, що чоловік бездоганно розумівся у власній справі.

Генрі Форд створив не тільки відомі у всьому світі автомобілі. Він встиг ще й написати мемуари про своє життя. В книзі мільярдер розповів, як правильно ставитись до грошей, щоб ваші статки з кожним роком лише примножувались.

Форд у мемуарах зазначав, що гроші отримуються людьми в результаті професійної діяльності. Мати гроші для кожного громадянина планети Земля – важлива необхідність. Водночас багато людей сприймають грошові кошти як кінцевий результат своєї роботи. На думку Генрі Форда – це вкрай невірно. Адже гроші – лише інструмент, за допомогою якого кожна людина може досягти якоїсь своєї мети.

Мета грошей – не неробство – зазначав легендарний Генрі Форд

І в цій його цитаті дійсно є великий сенс. Конструктор автомобілів вважав, що гроші людині необхідні для того, щоб примножити засоби для корисного служіння.

Мільярдер розповів, як правильно ставитись до грошей, щоб їх було вдосталь
Мільярдер розповів, як правильно ставитись до грошей, щоб їх було вдосталь

Форд зізнавався, що для нього самого немає нічого огиднішого, аніж неробство і лінощі. Ніхто з представників людської цивілізації немає права на таку поведінку.

В цивілізації немає місця дармоїдам – писав Генрі Форд

На думку мислителя та конструктора – спроби позбутись грошей ні до чого хорошого не призводять. Це ускладнює поточну ситуацію, адже неможливо існування суспільства без засобів обміну послугами та товарами. Водночас Форд зізнавався, що в нього є великі сумніви щодо ефективності сучасної фінансової системи. І головний її мінус у тому, що для багатьох людей гроші – зовсім не інструмент, а кінцева мета праці.

Моя мета – простота – ось так казав завжди Генрі Форд

Він вважав, що люди завжди мають замало фінансових статків через те, що в них задоволення життєвих потреб обходиться занадто дорого.

Багато журналістів називали Генрі Форда багатієм з уподобаннями бідняка. Конструктор автомобілів зневажав розкіш та був аскетом і вегетаріанцем. Відомо, що його дружина до останніх днів життя штопала мільярдеру старі шкарпетки.

Ба більше, Форд вдягав старе пальто свого батька та йому було абсолютно байдуже, що про це скажуть люди. У відрядженні він жив у найдешевших готелях, бо вважав – там можна відпочити не гірше, аніж в найдорожчих отельних номерах.

Мільярдер розповів, як правильно ставитись до грошей, щоб їх було вдосталь
Мільярдер розповів, як правильно ставитись до грошей, щоб їх було вдосталь

За словами американського мільярдера – зібрати велетенські фінансові статки він зміг завдяки тому, що міг відрізняти справжні цінності від фальшивих та витрачав гроші лише на справді необхідні речі.

Нові статті

Схожі статті

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.

Вона покинула заради нього кар’єру: що зруйнувало перший шлюб Юрія Горбунова зі старшою балериною Людмилою

Перша дружина Юрія Горбунова Людмила відповіла на запитання, що цікавило багатьох. Що важливіше: кар'єра чи кохання? Чому перший шлюб Юрія Горбунова закінчився після 20 років?

Хто такі квадробери: цей молодіжний тренд вже на вустах у Полякової, Білик та Клопотенка – найцікавіші факти

Квадробери – сучасний тренд, який щодня охоплює все більше та більше українських підлітків. Представники нової субкультури наряджаються в тварин і намагаються привернути до себе увагу суспільства.